ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI EKLER

Çikolatalı Ekler

Fransız mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ekler, atıştırmalık olarak sunulur. Hazırlanan hamur ikiye bölünür ve içi krema ile doldurulur. İç harç ile doldurulan ekler, çikolata sosuna batırıldıktan sonra soğuması için bekletilir. Özellikle çay ve kahvenin yanında ikram edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Fransız usulü çikolatalı ekler nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak makaron ve rokoko tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ekler Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 25 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Dolgu kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 80 bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Çikolatalı Ekler Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için tereyağı, tuz ve suyu bir sos tenceresine alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpın.
  • Kıvam almaya başlayınca bir tahta kaşık yardımıyla hamur haline gelinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Ilınan karışıma yumurtaları ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine şeritler halinde sıkıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 20 dakika fırında bekletin.
  • Dolgu kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ekleyip tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ekler hamurlarını ortadan iki kesip arasına kremadan koyun.
  • Üzeri için çikolata ve zeytinyağını benmari usulü eritin. Eklerleri eriyen çikolataya batırın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!