Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek
26 Kasım 2021

Sosyal Medya yıldızı @tatli.sanati Fatma B.’den, enerjinize enerji katacak kuru meyveli kek tarifi.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kuru Meyveli Kek için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 3 yemek kaşığı yoğurt 
  • 125 g tereyağı 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 su bardağı un

Ara katı için

  • 1 çay bardağı ceviz (İnce çekilmiş) 
  • 1 çay bardağı kayısı (İnce doğranmış)
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Üzeri için

  • 200 g beyaz çikolata 
  • Kuru üzüm 
  • Kuru kayısı (İnce doğranmış) 
  • Fındık (İri çekilmiş)
Kuru Meyveli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şekeri derin bir kaba alarak krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın. Daha sonra diğer malzemeyi ilave ederek çırpmaya devam edin.
  2. Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve kek hamurunun yarısını dökün. Üstüne ara kat için gerekli malzemeyi elinizde dağıtın ve kalan hamuru kalıba aktarın.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra ılınmaya bırakın.
  4. Üzeri için beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kekin üstüne yayın. Kuru üzüm kuru kayısı ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo