ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PROFİTEROL

Profiterol

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Profiterol tarifi için malzemeler

Şu hamuru için

  • 250 ml su
  • 110 g tereyağı
  • Bir tutam tuz
  • 175 g un
  • 4~5 yumurta

Pastacı kreması için

  • 500 ml süt
  • 1 çubuk vanilya
  • 5 yumurta sarısı
  • 150 g toz şeker
  • 60 g un
  • 40 g tereyağı
  • 50 g mısır nişastası

Çikolata sosu için

  • 200 ml krema
  • 300 g bitter çikolata
  • Pudra Şekeri

Profiterol Nasıl Yapılır

Profiterol topları için su, tereyağı ve tuzu bir sos tenceresine alarak kaynatın. Tereyağı tamamen eriyince unu ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan karışıma yumurtaları ilave edip bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Hamur kıvam almaya başlayınca bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük toplar halinde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Kreması için sütü bir tencereye alın. Vanilya çubuğunun çekirdeklerini ilave edip karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta sarıları ve toz şekeri çırpın. Un, tereyağı ve nişastayı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışımı sütlü karışıma ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sıkma torbasına doldurun. Profiterol toplarını ortadan kesip arasına kremadan sıkın ve bir servis tabağına alın. Üzeri için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ilave edip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Profiterol toplarının üzerine gezdirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.