Çerkez tavuğu

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Çerkez tavuğu tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 3 diş sarmısak
- 1.5 su bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kişniş
Sos için
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çerkez tavuğu Nasıl Yapılır
Tavuğu yıkadıktan sonra bir tencerede 4 su bardağı su ilavesiyle, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp derisini çıkarın ve çok ufak parçalar halinde etini didikleyin. Bayat ekmek içi, ceviz ve sarmısakları bir mutfak robotundan geçirerek veya havanda ezerek püre haline getirin. Üzerine 1 su bardağı ılık tavuk suyu, tuz, toz kişniş ekleyip karıştırın. Tavuk etini ekleyip malzeme özleşene kadar karıştırın (karışımın kıvamı çok katı olursa biraz tavuk suyu ekleyebilirsiniz). Servis tabağına alın. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı pul biberi ekleyin. Hızlıca yemeğin üzerine gezdirip ılık olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!