ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ ÇERKEZ TAVUĞU

ÇERKEZ TAVUĞU

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez tavuğu tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 3 diş sarmısak
  • 1.5 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz kişniş

Sos için

  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Çerkez tavuğu Nasıl Yapılır

Tavuğu yıkadıktan sonra bir tencerede 4 su bardağı su ilavesiyle, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzüp derisini çıkarın ve çok ufak parçalar halinde etini didikleyin. Bayat ekmek içi, ceviz ve sarmısakları bir mutfak robotundan geçirerek veya havanda ezerek püre haline getirin. Üzerine 1 su bardağı ılık tavuk suyu, tuz, toz kişniş ekleyip karıştırın. Tavuk etini ekleyip malzeme özleşene kadar karıştırın (karışımın kıvamı çok katı olursa biraz tavuk suyu ekleyebilirsiniz). Servis tabağına alın. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızı pul biberi ekleyin. Hızlıca yemeğin üzerine gezdirip ılık olarak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!