ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SAĞLIKLI PİZZA TARİFLERİ: 15 FARKLI VE DOYURUCU PİZZA TARİFİ

SAĞLIKLI PİZZA TARİFLERİ: 15 FARKLI VE DOYURUCU PİZZA TARİFİ

En sağlıklı pizza çeşitleri nelerdir? Glutensiz, düşük kalorili ve doyurucu pizza tariflerini sizler için yazımızda derledik. İşte, yemeye doyamayacağınız 15 nefis pizza tarifi:
Sağlıklı Pizza Tarifleri: 10 Farklı ve Doyurucu Pizza Tarifi

Pizza, İtalyan mutfağından dünyaya yayılan ve yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yemeklerden biridir. Hem öğle, hem de akşam menülerinde yer verilen pizza tarifleri, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Tabanında klasik pizza hamuru ve pizza sosu kullanılır. Üzeri ise zeytin, domates, kaşar peyniri, mozzarella, sucuk, sosis, salam, kuşbaşı et, kabak, brokoli ve mısır gibi malzemelerle zenginleştirilir. Peki, en sağlıklı pizza çeşitleri hangileridir. İşte, sofranızdan eksik etmeyeceğiniz 10 nefis pizza tarifi:


  1. Guacamole Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 2.5 su bardağı karabuğday unu
  3. 1 çay kaşığı instant maya
  4. 2 çay kaşığı zeytinyağı
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1.5 çay bardağı ılık su
  7. Üzeri için:
  8. 1 adet avokado
  9. 1 adet lime suyu
  10. Yarım kırmızı soğan
  11. 4 dal kişniş
  12. 1 adet domates
  13. 1 çay kaşığı tuz
  14. 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Hamuru bütün malzemeleri karıştırarak yoğuralım ve oda sıcaklığında 1,5 saat dinlendirelim. Guacomole sos için bütün malzemeleri çok ince şekilde kıyalım. Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla açalım kabarmaması için çatalla delikler açalım ve 220 derecede ısıttığımız fırına atalım. 10 dakika piştikten sonra çıkaralım ve üzerine sosumuzu ekleyip tekrar 5 dakika fırınlayalım. Ilık servis edelim. 


  1. Karnabahar Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 600 gr karnabahar
  3. Yarım su bardağı chia tohumu
  4. Yarım su bardağı glutensiz un
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1 çay kaşığı kekik
  7. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Üzeri için:
  9. 1 adet avokado
  10. 1 büyük kase kestane mantarı
  11. 200 gr fırınlanmış balkabağı
  12. 2 adet domates
  13. 4-5 yaprak taze fesleğen
  14. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  15. 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı: Karnabaharları haşlayalım ve süzelim. Henüz sıcakken üzerine chia tohumlarını ekleyelim ve 10 dakika soğumasını bekleyelim. Karnabaharlar soğuduktan sonra chilarla beraber blenderden geçirelim ve kalan malzemeyi ekleyip karıştıralım. Hamurdan cıvık mücver kıvamında bir karışım elde edeceğiz. Yaptığımız tabanı yarım saat buzdolabında bekletelim. Balkabaklarını üzerine bir kaşık zeytinyağı sürüp 200 derecede 15 dakika fırınlayalım. Domatesleri rendeleyelim ve 2 kaşık zeytinyağında pişirelim tuzunu ekleyelim. Pişen domateslerimizi blenderden geçirelim ve elimizle küçülttüğümüz fesleğenleri ekleyelim. Dinlenen tabanımızı bir tepsinin tabanını yağladıktan sonra tepsiye yayalım ve 220 derece fırınımıza atalım. 10 dakika piştikten sonra çıkaralım ve üzerine domates sosumuzu ve diğer malzemelerimi ekleyip geri fırına sürelim. 10 dakika da üst malzemesiyle piştikten sonra sıcak sıcak servis edelim. 


  1. Hurmalı Tatlı Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 15 adet medine hurması
  3. 1 su bardağı ceviz
  4. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  5. 1 çay bardağı kaju
  6. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  7. Üzeri için:
  8. 2 adet taze Trabzon hurması
  9. 2 yemek kaşığı labne
  10. 1 yemek kaşığı bal
  11. 1/2 çay kaşığı tarçın
  12. 10 adet kavrulmuş badem


Yapılışı: Hurmaların çekirdeklerini temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletelim. Yumuşayan hurmalarımızı mutfak robotuna alalım ve kalan tüm malzemeyi üzerine ekleyelim. Robotta 5-6 dakika boyunca çekelim. (Eğer kıvamı koyu olursa hurmaları ıslattığınız suyla açabilirsiniz.) Üzeri için tam olgunlaşmış Trabzon hurmalarını temizleyelim ve bir kâseye alalım. İçerisine labne, bal ve tarçını ekleyelim. Hazırladığımız tabanı pizza şekline getirelim ve kenarlarını kıvıralım. Ortasına Trabzon hurmasıyla yaptığımız harcı dökelim ve kavrulmuş bademleri serpiştirelim. 1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edelim. 


  1. Kabaklı Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 2 adet kabak
  3. 3 adet yumurta
  4. 6-7 dal maydanoz
  5. 6-7 dal dereotu
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. 1 adet kapya biber
  8. 1.5 çay bardağı tam buğday unu
  9. 2 çay kaşığı tuz
  10. Üzeri için:
  11. 1 adet domates
  12. 1 su bardağı kaşar peyniri
  13. 1 tatlı kaşığı tereyağı


Yapılışı: Tabanı için kabakları rendeleyelim, biberleri ince ince kıyalım, maydanoz ve dereotunu doğrayalım karıştıralım. Yumurtaları içerisine kıralım ve unu ekleyelim. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine pizza şeklide dökelim ve 200 derece ısıttığımız fırına atalım. 20-25 dakika pişirelim ve çıkaralım. Üzerine kaşar peynirimizi ve tereyağını ekleyelim domatesleri ince ince halkalar halinde dilimleyip yerleştirelim. Tekrar fırına atıp peynir eriyene kadar bekleyelim ve çıkarıp sıcak sıcak servis edelim. 


  1. Glutensiz Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 2.5 su bardağı su
  3. 2 su bardağı mısır unu
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 1/2 çay kaşığı karabiber
  6. 1 çay kaşığı pul biber
  7. 1 su bardağı lor peyniri
  8. Üzeri için:
  9. 1/2 çay bardağı rendelenmiş domates
  10. 1 diş sarımsak
  11. Yarım kırmızı soğan
  12. 1 adet sivri biber (isteğe göre sarı biber)
  13. 5 çeri domates
  14. 1 su bardağı kaşar peyniri
  15. 1 çay kaşığı kekik
  16. 4 yaprak reyhan
  17. Dilimlenmiş zeytin (isteğe göre)


Yapılışı: Suyu tencereye alalım ve ısıtalım. Isınan suya yavaş yavaş mısır unu ilave edelim ve karıştıralım. Bütün mısır ununu eklediğimizde 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım ve tencerenin altını kapatalım. Lor peyniri ve baharatları da ekleyip hamuru elde edelim. Hazırladığımız hamuru sıcakken yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yayalım ve 15-20 dakika boyunca soğumasını bekleyelim. Bu arada domatesi rendeleyelim, biberleri ve soğanı halka halka doğrayalım. Hamurumuz soğuduğunda üzerine rendelenmiş domatesi dökelim ve kaşar peynirini ekleyelim. Reyhan hariç kalan malzemeleri de üzerine yerleştirelim ve 180 derece ısınmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Çıkınca üzerine reyhanları ekleyip servis edelim. 


  1. Diyet Pizza


Malzemeler;

  1. Tabanı için:
  2. 1 çay kaşığı tam buğday unu
  3. 2 yemek kaşığı yoğurt
  4. 1 adet yumurta
  5. Yarım çay bardağı süt
  6. Yarım çay kaşığı karbonat
  7. Üzeri için:
  8. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  9. 1 tatlı kaşığı domates salçası
  10. 1 adet yeşil biber
  11. 1 adet kapya biber
  12. 2 dilim hindi jambon (isteğe göre)
  13. 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır (isteğe göre)
  14. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  15. Dilimlenmiş zeytin


Yapılışı: Hamur malzemelerini bir kapta karıştıralım ve 15 dakika dinlendirelim. Hamur dinlenirken biberlerimizi halka halka doğrayalım. Mısırı yıkayalım ve jambonu dilimleyelim. Salçamızı yarım çay bardağı sıcak suyla açalım. Dinlenen hamurumuzu 24-26 cm’lik yanmaz tavaya göre açalım ve ısınan tavaya yerleştirelim. Hamurun bir yüzü pişince çevirelim ve üzerine domates sosunu sürelim. Kaşar peynirini ve diğer malzemeleri ekleyelim, zeytinyağını gezdirelim ve tavanın kapağını kapatalım. 10 dakika kısık ateşte tavanın kapağını açmadan pişirelim. Sıcak servis edelim. 


  1. Kinoalı Pizza