ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BAKLAVA CHEESECAKE

Baklava Cheesecake

Baklava cheesecake

Cheesecake ve baklavaya doyamayanları böyle alalım. Sosyal Medya yıldızı @turkuazkitchen Betül Tunç’dan, çıtır çıtır baklavalı bir cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Yapımında hem krem peynir, hem de mascarpone peyniri kullanılan bu cheesecake'i, hazır yufka ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, baklava cheesecake tarifine geçebiliriz.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baklava Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 16 parça baklavalık yufka 
  • 60 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)
  • 1/2 çay bardağı toz şeker

Cheesecake için 

  • 2 paket krem peynir (labne)
  • 1 paket maskarpon peyniri
  • 1/4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • Vanilya

Üzeri için

  • 4-5 adet baklavalık yufka
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Toz şeker
  • 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)

Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 22 cm genişliğinde kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarını yağlayın. 
  • Her bir baklavalık yufkaya fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürüp, üzerine tozşeker serpiştirin ve ardından yağladığınız kek kalıbına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin ve antep fıstığı serpiştirin.
  • Aynı işlemi tekrar ederek bu şekilde 16 kat oluşturun. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında sadece 5-6 dakika renk alana dek pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın. 
  • Bir karıştırma kasesine peynirleri ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla karıştırın. Ardından süt, yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Son olarak un ve antep fıstığını ilave ederek karıştırın ve cheesecake karışımını baklava tabanının üzerine dökün. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup cheesecake’in havasını alın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırına ısıya dayanıklı bir kase ile su koyduktan sonra aynı rafa cheesecake’i alarak 50-60 dakika süreyle pişirin.
  • Fırını kapattıktan sonra kapağını aralayıp 30 dakika süreyle cheesecake’in yavaş yavaş soğumasını sağlayın. Daha sonra fırından alın ve oda sıcaklığına gelince en az 5-6 saat buzdolabında soğutun.
  • Süslemek için 4-5 adet baklavalık yufkayı, 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve toz şekerle harmanlayarak fırında kızartın ve soğuyunca elinizle parçalayarak chesecake’in üzerine serpiştirin.
  • Son olarak üzerine Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!