Yulaflı Parfe

Fransız mutfağından dünyaya yayılan parfe, dünya çapında bilinen dondurulmuş bir tatlı türüdür. Sosyal Medya yıldızı @diyetisyencagataydemir Dyt. Çağatay Demir’den, hem sağlıklı hem de hafif yulaflı parfe tarifi…
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Yulaflı Parfe Tarifi İçin malzemeler
- 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Silme)
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne peynir (Tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 2-3 yemek kaşığı su
- Çeşitli mevsim meyveleri (Doğranmış)
Yulaflı Parfe Nasıl Yapılır?
- Yulaf ezmesini kuru ısıda kavurun ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edin.
- Yulaflar iyice renk alınca pekmezi ilave edip çevirin ve soğuması için bir tepsiye yayın.
- Bir kasede yoğurt, labne peynir, vanilin ve 2-3 yemek kaşığı suyu yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Servis kasesine önce meyveleri, ardından yoğurtlu karışımı ve en üste de çıtır yulafları ekleyerek servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR