ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ YULAFLI PARFE

Yulaflı Parfe

Yulaflı parfe

Fransız mutfağından dünyaya yayılan parfe, dünya çapında bilinen dondurulmuş bir tatlı türüdür. Sosyal Medya yıldızı @diyetisyencagataydemir Dyt. Çağatay Demir’den, hem sağlıklı hem de hafif yulaflı parfe tarifi…

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Parfe Tarifi İçin malzemeler

  • 8 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Silme)
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 kase süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı labne peynir (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı su 
  • Çeşitli mevsim meyveleri (Doğranmış)

Yulaflı Parfe Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesini kuru ısıda kavurun ve tereyağını ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Yulaflar iyice renk alınca pekmezi ilave edip çevirin ve soğuması için bir tepsiye yayın. 
  • Bir kasede yoğurt, labne peynir, vanilin ve 2-3 yemek kaşığı suyu yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  • Servis kasesine önce meyveleri, ardından yoğurtlu karışımı ve en üste de çıtır yulafları ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!