ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ LİMONLU BADEMLİ VE ÇAYLI KURABİYE

Limonlu Bademli Ve Çaylı Kurabiye

Limonlu & bademli & çaylı kurabiye

Sosyal Medya yıldızı @cihan.koca Cihan Koca’dan, çay saatlerinize keyif ve lezzet katacak nefis bir kurabiye tarifi…

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Bademli Ve Çaylı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 110 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı toz çay (Tomurcuk çayı)
  • 1 su bardağı un

Üzeri için 

  • Pudra şekeri
  • Limon kabuğu rendesi

Limonlu Bademli Ve Çaylı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Nişasta, un, vanilya, çay ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
  • Ayrı bir kapta pudra şekeri, bir miktarını ayırdıktan sonra kalan limon kabuğu rendesi ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Unlu malzemeyi ekleyerek yoğurun. Son olarak rondoda iri çekilmiş bademi ilave edip karıştırın ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. 
  • Hamurdan ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Önceden Isıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilıkken üzerini pudra şekeri ile kaplayın ve limon kabuğu rendesiyle süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!