ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ KABUNE

Kabune

Kabune

Sosyal Medya yıldızı @nermingul Nermi Gül’den, Isparta Yöresine ait farklı bir pilav tarifi ile karşınızdayız.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabune Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1adet orta boy soğan
  • 1 kase yağsız dana eti (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 1 kase nohut (Haşlanmış)
  • 1 adet et bulyon
  • 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kabune Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince yarım halka şeklinde doğradıktan sonra tuz ve karabiberle ovun. Tabanı yapışmayan bir pilav tenceresine eşit şekilde yayın. Üzerine eti ve onun üzerine de haşlanmış nohutu yerleştirin. En üste de yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyun. Çok az tuz ilave edin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını pirincin üzerinde gezdirin. 4 bardak suyu kaynatın ve et bulyonu içinde erittikten sonra pirincin üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Tereyağını küçük bir tavaya alarak güzelce kızarttıktan sonra pilavın üzerinde gezdirin ve pilavı dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.

  • Lezzetine doyamayacağınız maklube tarifini de notlarınıza ekleyin.

    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!