ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ KABUNE

Kabune

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabune Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg pirinç
  • 500 gr kemiksiz et
  • 3 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Kaynar et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Kabune Nasıl Yapılır?

  • Soğanı temizleyip halka halka doğrayın. Tuz ve biberle ovup yıkayın. Pirinci ılık suda 10-15 dakika bekletin ve yıkayıp süzün. Eti haşlayıp tel tel ayırın.
  • Bir tencereye sırasıyla soğan, et ve pirinci yerleştirin. Tuz ve karabiber serpin. Üzerine bir porselen tabak kapatın.
  • Tabağın hizasına kadar kaynar et suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. 5-10 dakika dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız maklube tarifini de notlarınıza ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!