Yulaf, bal, fındık, muz, karabuğday, pirinç ve esmer şeker gibi malzemelerden oluşan granola, hem kahvaltılık, hem de atıştırmalık bir yiyecektir. Tatlandırmak için kuru üzüm, meyveler, hurma ve çikolata gibi farklı malzemeler eklenebilir. Eğer granolanın içerisinde keten tohumu kullanılıyorsa, sindirim sistemini iyileştirmesi için tüketilebilir. Kalorisi yüksek, saklaması kolay, hafif ve besleyici bir besin olduğu için, özellikle spor yapan kişiler tarafından tercih edilir. Bazı granola türleri vücuda enerji vermesiyle de bilinir. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz 16 nefis granola tarifi:
Kan basıncını dengelemesiyle bilinen karabuğdayı, bu kez granola yapımında kullandık. Fındık, yulaf, kuru meyveler ve karabuğday ile hazırlanan bu granola, bal veya agave ile tatlandırılır.
Yulaf ezmesi, badem, kurutulmuş yaban mersini, elma püresi ve ay çekirdeği ile hazırlanan bu granola, bal ve pekmez ile tatlandırılır. Hazırlanan granolalar soğuduktan sonra süt veya yoğurt ile servis edilir.
Kabak çekirdeği, keten tohumu, kurutulmuş kayısı, yaban mersini ve bal ile hazırlanan bu granola, vücuda enerji vermesiyle bilinir. Ilıkken parçalar halinde kesilen granolalar, okula, işe veya spora rahatlıkla götürülebilir.
Granolayı atıştırmalık olarak sunmak için, yulaf ezmesi, fıstık, kabar çekirdeği, ceviz ve vegan çikolata ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Vegan ve vejetaryen menülerine uygun olan bu tarif, ortalama 1 saatte hazırlanır.
Kuruyemiş ve kuru meyvelerle hazırlanan dutlu granola, hurma ile tatlandırılır. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakika süren kuruyemişli dutlu granolanın porsiyonu, ortalama 230 kaloridir.