Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar yemekleri de sofralardaki yerini almaya başladı. Ancak kan şekerinin düşmesi ve açlık nedeniyle iftarda tıka basa yemek yemek sağlık açısından son derece zararlı. Lezzet ailesi olarak Ramazan ayında sağlıklı beslenmenizi desteklemek için günlük iftar menüsü ve günlük sahur menüsünü sizlere sunmuştuk. Bu kez sindirim sorunlarını önlemek için iftara özel en hafif yemekleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte, iftar için 15 hafif yemek tarifi:
Ege mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan kabak çiçeği dolması, pirinçli harç ile doldurulur. Kıbrıs ve Yunan mutfağında da kendine yer bulan kabak çiçeği dolmasının bir adedi ortalama 50 kaloridir.
Yılbaşı gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan bal kabağı, genellikle tatlı yapımında kullanılsa da, bu kez ana yemek olarak sofralardaki baş köşeyi alıyor. Porsiyonu yaklaşık 40 kalori olan zeytinyağlı balkabağı yemeğini, 30 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.
Sindirim sistemini düzenleyen ve kan basıncını dengeleyen enginara iftar sofralarında yer vermemek olmaz. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan zeytinyağlı bebek enginarı, taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen harşıl, ıspanak borani ismiyle de bilinir. Ispanağın kavrulmasıyla hazırlanan bu yemek, yoğurt ve pul biberli sos eşliğinde sunulur.
İftar sofralarında tavuk yemeklerine yer vermek isteyenler için, kuşbaşı tavuk, kaşar peyniri ve süt ile hazırlanan beşamel soslu tavuk tarifini öneriyoruz.
Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilen melki yemeği, mantar, domates ve biber ile hazırlanır. Mantarın protein değeri yüksek olduğu için, vejetaryen menülerine mutlaka eklenmesi gereken tariflerden biridir.