ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU TAVUK

Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel soslu tavuk

Beşamel sos, tavuk, makarna, sebze ve kırmızı et başta olmak üzere birçok yemekte kullanılır. Hatta sebze yemeklerinin daha lezzetli hale gelmesi için mutfaklarda sık sık kendine yer bulur. Beşamel sosun en çok yakıştığı besinlerden biri de tavuk etidir. Beşamel soslu tavuk, kalabalık sofralarda, özel günlerde ve davet sofralarında tercih edilen bir yemektir. Evde beşamel soslu tavuk nasıl yapılır diye merak edenler için, tarifimizi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Alternatif olarak fırında beşamel soslu karnabahar ve beşamel soslu kıymalı börek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 2.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yapışmaz tavaya zeytinyağını alın ve içine kuşbaşı tavukları ekleyin.
  • Tavukları karıştırarak yüksek ateşte soteleyin.
  • Üzerine karabiber ve tuzu ekleyerek biraz daha karıştırın. Daha sonra ocaktan alın.
  • Beşamel sos için; Tereyağını tavaya alarak eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan una yavaş yavaş süt ekleyin ve durmadan karıştırın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırma işlemine devam edin.
  • Üzerine rendelenmiş muskat cevizi, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de ilave ederek malzemeleri özdeşleşmesi için karıştırın. Ardından ocaktan alın.
  • Sotelediğiniz tavukları ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alın. Üzerinde beşamel sosu gezdirin.
  • Ardından rendelenmiş kaşar peynirlerini de en üste ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pişen tavuklarınızı sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte mutlaka soğuk süt kullanın.
  • Unu kavururken köpürüp kokusunun çıkmasına özen gösterin.
  • İsteğe göre bezelye, havuç gibi garnitürlerle süsleyebilirsiniz.
  • Büyük fırın kabı yerine porsiyonluk güveç kapları da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!