ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ESKİŞEHİR'İN YÖRESEL YEMEKLERİ

ESKİŞEHİR'İN YÖRESEL YEMEKLERİ

Eskişehir'in meşhur yemekleri nelerdir? Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in yöresel yemekleri nelerdir? İşte, Eskişehir mutfağından sofralarınıza uzanacak birbirinden lezzetli tarifler:
Eskişehir'in yöresel yemekleri ve tarihi - 8 yöresel yemek tarifi

Eskişehir Mutfağından Yöresel Yemek Tarifleri

  • Haşhaşlı dolama
  • Arabaşı
  • Kapama
  • Tatar Böreği
  • Çibörek
  • Kavurma Börek
  • Bamya Çorbası
  • Ağzı Açık


Eskişehir'in köklü tarihi ve yöresel yemekleri oldukça zengin. Anadolu'nun batıya açılan kapısı konumunda olan Eskişehir'de gezilecek yerlerin yanında yiyebileceğiniz yemeklerin çeşitliliği de çok fazla. Eskişehir’de geleneksel beslenme alışkanlıkları hâlâ sürmekte. Ancak yöre mutfağında Kafkas, Kırım ve Balkan göçmenlerinin de etkisi görülmekte. Kırsal kesimlerde mutfağın temelini buğday, bulgur ve hamurişleri oluşturuyor. Ebegümeci, madımak, mantar, kuzu kulağı gibi sebzeler ikinci sırada yer alıyor. Tatar Böreği'nden Kapama'ya, Çibörek'ten Ağzı Açık'a kadar onlarca yöresel yemek Eskişehir mutfağından sizlerle buluşuyor.


Eskişehir'in Meşhur Yemekleri



Eskişehir’in yöresel yemekleri arasında yer alan Haşhaşlı dolama aslında Anadolu mutfağına özgü bir hamur işi.  Anadolu’nun pek çok bölgesinde, tahinli, susamlı, cevizli, kıymalı, peynirli ya da haşhaşlı olarak yapılıp farklı isimlerle bilinse de uygulama ve pişiriliş bakımından temelde aynı olan geleneksel bir tariftir.