Çipura Izgara

Ege ve Akdeniz’in bu namlı balığı Marmara’da seyrek bulunur. Ortalama 25 – 35 cm boy ve 0,5 – 3 kg ağırlığındadır. Etçil bir balıktır. Kuvvetli çenesiyle küçük kabukluları, balıkları ve diğer deniz canlılarını kolayca yer. Yaz devresinde sığlarda, kış aylarında da 35 – 40 m derinliklerde yaşar. İki yaş üstündekiler daha da derinlere iner. Eti lezzetli balıklardandır.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Çipura Izgara Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr çipura
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çipura Izgara Nasıl Yapılır?
Çipuranın içini iyice temizleyin. Soğuk suyla iyice yıkayıp kanını alıp pulları temizleyin. İki tarafına da bıçakla hafif bir çizik atın. 2 yemek kaşığı zeytinyağına batırıp, tuzlayın.
Izgarada her iki tarafını da 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Tarifte kullanabileceğiniz nefis balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR