Zeytinyağlı Bebek Enginar

Antioksidan kaynağı olarak bilinen enginar, sindirim sistemini düzenleyerek kan basıncını dengede tutar. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan bu besin, aynı zamanda kanın temizlenmesine yardımcı olur. Genellikle sebze yemeklerinde yer verilen enginar, haşlama veya fırınlama usulüyle pişirilir. Malzemeleri hazır ettiyseniz, lezzeti ayrı, şifası ayrı enginar ile nefis bir yaz yemeği hazırlamak için haydi mutfağa geçelim ve tarif detaylarına bakalım.
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar ile birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak garnitür ile tatlandırılmış zeytinyağlı enginar tarifini de deneyin.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi İçin malzemeler
- 10-12 adet bebek enginar (Temizlenip limonlu suda beklemiş)
- 1 demet dereotu
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet limon suyu
- 1 su bardağı su, yeteri kadar tuz
Servis için:
- Taze nane
Zeytinyağlı Bebek Enginar Nasıl Yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşatın. Enginarların suyunu süzdükten sonra tencereye alın. 1,5 su bardağı suyla karıştırılmış limonun suyunu çırparak üzerine ilave edin. Kapağını kapatarak yarım saat orta ateşte pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyin ve 10 dakika kapağını açmayın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine az miktar zeytinyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR