ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BEBEK ENGİNAR

Zeytinyağlı Bebek Enginar

Zeytinyağlı bebek enginar

Antioksidan kaynağı olarak bilinen enginar, sindirim sistemini düzenleyerek kan basıncını dengede tutar. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan bu besin, aynı zamanda kanın temizlenmesine yardımcı olur. Genellikle sebze yemeklerinde yer verilen enginar, haşlama veya fırınlama usulüyle pişirilir. Malzemeleri hazır ettiyseniz, lezzeti ayrı, şifası ayrı enginar ile nefis bir yaz yemeği hazırlamak için haydi mutfağa geçelim ve tarif detaylarına bakalım.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar ile birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak garnitür ile tatlandırılmış zeytinyağlı enginar tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 10-12 adet bebek enginar (Temizlenip limonlu suda beklemiş)
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 1 su bardağı su, yeteri kadar tuz

Servis için:

  • Taze nane

Zeytinyağlı Bebek Enginar Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşatın. Enginarların suyunu süzdükten sonra tencereye alın. 1,5 su bardağı suyla karıştırılmış limonun suyunu çırparak üzerine ilave edin. Kapağını kapatarak yarım saat orta ateşte pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyin ve 10 dakika kapağını açmayın.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine az miktar zeytinyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.