ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HAFİF KISIR

Hafif Kısır

Hafif kısır

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hafif Kısır Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g karabuğday
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Birer tutam tuz ve kimyon

Hafif Kısır Nasıl Yapılır?

  • Karabuğdayı suyu çekilene kadar haşlayın. Biraz ılınmasını bekledikten sonra içine doğradığınız taze soğan, maydanoz, dereotunu koyun. Tuz, kimyon, salça ve zeytinyağı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine isteğe göre nar ekşisi gezdirip servis edin. 

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Dilerseniz, gün sohbetlerinde ve misafir ağırlarken sunabileceğiniz sıcak kısır tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!