ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ SOYA SOSLU, TAVUKLU KEREVİZ

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz

Soya soslu, tavuklu kereviz

Hem kökü hem de yapraklarıyla adeta bir enerji deposu olan kereviz, vücut direncinizi artırarak hastalıklara karşı sizi korur. Ayrıca vücutta oluşan iltihaplarla savaşmakta da çok etkilidir. Süper lezzette soya soslu tavuklu kereviz tarifini mutlaka deneyin.

Bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen kerevizi hangi yemeklerde kullanacağınızı düşünüyorsanız, kereviz çorbası ve kereviz salatası tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet saplı kereviz 
  • 1/2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 çay kaşığı zencefil tozu 
  • 1.5 yemek kaşığı iri öğütülmüş karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Soya Soslu, Tavuklu Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
  • Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.  
  • Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
  • Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!