ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ PARMESANLI TRÜFLÜ TAGLİANİ

Parmesanlı Trüflü Tagliani

Parmesanlı Trüflü Tagliani

Tagliatelle, İtalyan mutfağında sık sık kullanılan kalın bir makarna çeşididir. Özellikle sosla birlikte servis edilir. Tagliatelle yapımında parmesan peynirine ve trüf mantarına sık sık yer verilir. Malzemeleri hazır ettiyseniz, parmesanlı trüflü tagliani nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak deniz mahsüllü ravioli ve bolonez soslu tagliatelle tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Parmesanlı Trüflü Tagliani Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram tagliatelle makarna
  • 100 ml. süt
  • 200 ml. krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı trüf mantarı ezmesi/1 yemek kaşığı beyaz trüf mantarlı zeytinyağı
  • 200 gram tavuk göğüs eti (jülyen doğranmış)
  • 75 gram rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 diş sarımsak (kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı taze tarhun otu

Parmesanlı Trüflü Tagliani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye su alın ve içine bir miktar tuz ekleyerek kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında makarnaları içerisine atın ve 6 dakika haşlayın.
  • Makarnalar haşlanırken sosu hazırlamaya başlayın.
  • Küçük bir tavaya tereyağı, trüf ezmesi veya yağını, jülyen doğranmış tavukları ve kıyılmış sarımsağı ekleyerek karıştırın.
  • Ardından süt ve kremayı ekleyin. Krema kaynamaya başladığında ocağın altını kısın.
  • Daha sonra parmesanı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve erimesini bekleyin.
  • Peynir eridiğinde ocağın altını kapatın. Haşlanan makarnanın suyunu süzün.
  • Makarnayı servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosu ve tarhun otunu ekleyerek bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Parmesanlı Trüflü Tagliani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnayı çok fazla haşlamamaya özen gösterin. Makarnanın pişme süresi ortalama 6 dakikadır.
  • Sos yapımında ya trüf ezmesi, ya da trüflü zeytinyağı kullanın. İkisini birden kullanmayın.
  • Eğer kuru tarhun otu kullanacaksanız, 1 tatlı kaşığı kullanmanız yeterlidir.
  • Kuru tarhun otu kullanacaksanız, parmesanla birlikte sosa ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!