2023 Yılında Okurlarımız Tarafından En Sevilen 20 Tarif

2023 yılı, hem mutfaklarda, hem de sofralarda renkli yemeklerin yer aldığı bir yıl oldu. İşte, 2023 yılında okurlarımız tarafından çok beğenilen ve tekrar tekrar denen 20 tarif:
2023 Yılında Okurlarımız Tarafından En Sevilen 20 Tarif
27 Aralık 2023, 15:57

2023'e veda etmeye hazırlanırken, bu yıl sofralarımızı süsleyen lezzetleri bir araya getirdik ve yıl boyu bize eşlik eden yemekleri yazımızda derledik. ''2023 yılında hangi tarifler sevildi, okurlarımız hangi tariflerimizi denedi?'' gibi soruları sizler için cevapladık. Çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya aklınıza gelebilecek her türlü tarifi paylaşmaya devam ettiğimiz bu yılda, belki çok yapmak istediğiniz ancak hiç denemediğiniz lezzetleri bulabilirsiniz. İşte, 2023'ün en sevilen tarifleri:

  1. Magnolia

magnolia

2023'ün en sevilen tarifi, süt, un, nişasta, bebe bisküvisi, muz ve çilek ile hazırlanan magnolia tatlısı oldu. Özellikle misafir ağırlarken sunulan bu tatlıyı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kuru Mayalı Poğaça

kuru mayalı poğaça

Türk mutfağında hamur işlerinin yeri bir başkadır elbet. Un, süt, su, maya, beyaz peynir ve maydanoz ile hazırlanan kuru mayalı poğaça, bu yıl hem kahvaltıda, hem de beş çayında sofralarımızı renklendirdi.

  1. Acai Bowl

acai bowl

Böğürtlen, frambuaz, muz ve acai meyvesi ile hazırlanan acai bowl, 2023'ün en merak edilen tarifleri arasına girmeyi başardı. Ortalama 20 dakikada hazırlanan bu tarifi, sevdiğiniz meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Patates Salatası

patates salatası

Patates, taze soğan, dereotu, maydanoz ve marul ile hazırlanan patates salatası, 2023 yılında da en lezzetli eşlikçiler arasında gösterildi. Özellikle gün sohbetlerinde tercih edilen patates salatasını, 15 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  1. Vardabit

vardabit

2023 yılında en çok yükselişi ise vardabit paçası yaşadı. Kuru fasulye, tırnak pide, tahin ve sarımsak ile hazırlanan bu yemek, Adana mutfağıyla özdeşleşmiştir. Okurlarımızın defterine kaydettiği bu tarifi, siz hala denemediniz mi?

  1. Etsiz Çiğ Köfte

etsiz çiğ köfte

İnce bulgur, salça ve baharatlarla hazırlanan etsiz çiğ köfte, şimdiye dek binlerce mutfakta yapıldı. Püf noktalarına göre kolayca yapabileceğiniz çiğ köfteyi, marul ve limon eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Klasik Köfte

klasik köfte

Türkiye'nin her şehri farklı bir köftesiyle meşhur olsa da, anne köftesinin yerini kimse dolduramadı. Videolu ve resimli anlatımıyla ortalama 25 dakikada hazırlanan anne köftesi, 2023 yılında herkesten tam puan aldı.

  1. Tereyağlı ve Sarımsaklı Karides Güveç

tereyağlı sarımsaklı karides güveç

Bu yıl mutfaklarımızda balık yemeklerine ek olarak deniz ürünleri de sık sık kullanıldı. Karides, tereyağı, sarımsak ve domates ile hazırlanan karides güveç, deneyenleri kendine hayran bıraktı. 

  1. Antep Lahmacun

antep lahmacun

Özellikle corona döneminde evlerde yapılmaya başlanan antep lahmacun, bu yılda en sevilen tarifler arasına girmeyi başardı. İnce açılan hamur ve kıymalı harçtan oluşan lahmacunu, mutlaka defterinize kaydedin. 

  1. Ev Yapımı İskender

ev yapımı iskender

Her sene olduğu gibi 2023'te de, sizi ''Bugün ne pişirsem?'' sorusundan kurtaracak nefis tarifler önerdik. Okurlarımız tarafından çok sevilen iskender, bu yılın en çok denenen ana yemeklerinden biri oldu. 

  1. Elmalı Kurabiye

elmalı kurabiye

Misafir ağırlarken veya çay saatlerinde sunulan elmalı kurabiye, yıllar hızla akıp gitmesine rağmen en sevilen tarifler listesindeki yerini korumayı başardı. Elmalı harcın kurabiye hamuruna doldurulmasıyla hazırlanan elmalı kurabiyeyi, pudra şekeri serpiştirerek sunabilirsiniz.

  1. Tiramisu

tiramisu

İtalyan mutfağının gözdesi olan tiramisu, kedidili bisküvi, labne peyniri, granül kahve ve kakaolu aromasıyla en çok denenen tatlılardan biri oldu. Hala denemediyseniz, kolları sıvamanın tam zamanı!

  1. Mercimek Köftesi

mercimek köftesi

Nefis mi nefis mercimek köftesine kim hayır diyebilir ki? Hem lezzeti, hem de pratikliğiyle günü kurtaran mercimek köftesi, her sene olduğu gibi bu yıl da okurlarımızın gönlüne taht kurmayı başardı. 

  1. Kıymalı Patlıcan Yemeği

kıymalı patlıcan yemeği

Bu yıl kıyma ve patlıcanla yapılan yemeklere ayrı bir ilgi duyuldu. Her ikisini bir arada sunan kıymalı patlıcan yemeği ise, birçok evin sofralarına konuk olmaya hak kazandı. Kıymalı patlıcanı, pilav eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Nar Topundan Peynir Mezesi

nar topundan peynir mezesi

Özel günlerin vazgeçilmezi olan peynir mezesi, içinde üç farklı peynir kullanılan ve top şeklinde sunulan lezzetlerden biridir. Nar topundan peynir mezesini, yılbaşı sofralarınızda da sunabilirsiniz.

  1. Kadın Budu Köfte

kadın budu köfte

Kıyma, pirinç ve galeta unu ile hazırlanan kadın budu köfte, kızartma usulüyle pişirilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan bu köfteyi, hala denemeyen kaldıysa, sizi böyle alalım. 

  1. Kerebiç

kerebiç tatlısı

Hatay, Mersin gibi farklı mutfaklarla özdeşleşen kerebiç tatlısı, 2023 yılında Türkiye'nin dört bir yanına namını duyurmayı başardı. İrmik, un ve antep fıstığı ile hazırlanan kerebiç tatlısını, köpük eşliğinde sunabilirsiniz. 

  1. Kabak Tatlısı

kabak tatlısı

Yeni yıla sayılı günler kala okurlarımız tarafından sık sık aranan kabak tatlısı, aslında 2023 yılı boyunca favori tarifler listemizdeki yerini korumayı başardı. Bal kabağı, şeker ve ceviz ile hazırlanan tatlıyı, tahinle süsleyebilirsiniz.

  1. Tavuk Tantuni

tavuk tantuni

Damaklarda iz bırakan tavuk tantuni, tavuk göğsü ve baharatlarla hazırlanır. Mersin mutfağıyla özdeşleşen bu yemeği evde kolayca hazırlamak için, videolu anlatımına göz atabilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Taze Bakla

zeytinyağlı taze bakla

Bakla, zeytinyağı, limon suyu ve domates ile hazırlanan zeytinyağlı taze bakla yemeği, diyet yapanların yardımına koştu. Porsiyonu yaklaşık 50 kalori olan bu yemeği, ortalama 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. 2023'te okurlarımız tarafından en çok okunan haberler
  2. 2023'te Google'da en çok aranan tarifler
  3. TasteAtlas'a göre 2023'ün en iyi yemekleri
  4. Yılbaşı menüsü yemekleri
  5. Kolay yılbaşı tatlıları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo