ANASAYFA TARİFLER İTALYAN MUTFAĞI YEMEKLERİ TİRAMİSU

Tiramisu

Tiramisu

Mascorpane denilen bir peynir türüyle yapılan Tiramisu özünde İtalyan tatlısıdır. Son dönemlerde labne peynir tercih edilerek yapılan bu tatlı oldukça popülerdir. Kahve kullanılarak ıslatılan kedi dili ve labne peyniri içerisine karışmış kreması olağanüstü bir lezzet olan Tiramisu misafirlere de rahatlıkla ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Üstelik kolay yapımıyla gerçeğini aratmayacak niteliktedir. Tiramisu tarifi hem malzeme hem de yapım bakımından oldukça kolay bir lezzettir. Ortalama yarım saat 45 dk içerisinde hazırlayabileceğiniz bu lezzetle damaklarınızda enfes bir tat oluşur. 

Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır?

Oldukça hoş bir lezzete sahip olan Tiramisu tarifleri kişilere göre bir tık farklılık gösterebilir. Kolay tarifi tercih ederek çat kapı misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Tarifi yapmaya muhallebiden başlayabilirsiniz. 

Alternatif olarak salepli pratik tiramisu tarifini deneyebilirsiniz. Diğer nefis tatlı tariflerine göz atmayı unutmayın. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tiramisu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket kedidili

Tiramisu Muhallebisi İçin;

  • 1 paket labne peyniri (200 gram)
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta
  • 3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker 

Üzerini Islatmak İçin;

  • 1 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Üzerini Süslemek İçin;

  • Alabildiğince kakao

Tiramisu Nasıl Yapılır?


  • Un, şeker, süt ve yumurtayı bir kaba koyup ocakta kaynatın. Kaynayana kadar karıştırmanız gerekir. Piştikten sonra ocağın üzerinden alıp soğumaya bırakın.
  • Ortalama 15 dakika kadar soğuttuktan sonra labne peyniri ilave edip çırpın. Dilerseniz mikser kullanarak daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Bir yandan da kahveyi sıcak suda kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin.
  • Bir servis kabına kedi dillerini ıslatarak yerleştirin. Tabanı tamamladıktan sonra üzerine krema dökün ve kedidilinden bir kat daha dizin. 
  • Üzerine krema ekleyin ve soğuması için buzdolabında bekletin. 
  • Soğuyan tiramisuya kakao serpin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. 


Tiramisunun Püf Noktaları 

  • Kedidillerini kahve içerisinde ıslanana kadar iyice tutun. Bu sayede kahve aroması daha net gelecektir. 
  • İtalyan asıllı tiramisuda kahve olarak espresso kahvesi kullanılır. Sert bir kahve elde etmek için espresso kullanabilir ya da daha yoğun bir kahve yapabilirsiniz. 
  • Buzdolabında tiramisuyu soğuturken kakao ile soğutmamalısınız, Kakao eriyerek yapışacaktır. Servis etmeden önce serpebilirsiniz.

Tiramisu Servis Önerileri

  • Tiramisu nasıl yapılır diye öğrendikten sonra tadından vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet haline gelir. 
  • Tiramisuyu pasta gibi servis etmek isterseniz pandispanya kullanabilirsiniz.  

Tiramisu Kaç Kaloridir?

  • Bir porsiyon tiramisu 370 kaloridir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!