ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK TANTUNİ

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni

Mersin'in yöresel lezzeti olan tavuk tantuni, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İnce lavaşa sarılarak satılan tantuni, genellikle kırmızı et ya da tavuk ile yapılmaktadır. Daha pratik versiyon olarak kıyma da kullanılabilir. Tantuninin en önemli özelliği kullanılan etin küçük parçalar halinde doğranmasıdır. Aynı zamanda baharat çeşitleri ile zenginleştirilen isteğe göre sacda veya tavada pişirilebilir. Yaklaşık 30-40 dakika da hazırlayabileceğiniz bu lezzeti mutfaklarınıza getiriyoruz. Hem ekonomik, hem de pratik bir şekilde sunulan tavuk tantuni nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı tavuk tantuni tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tavuk tantuniyi kıl biber turşusu, antep salatası veya şalgam ile birlikte sunabilirsiniz.

Etli versiyonu için nefis etli tantuni tarifine göz atabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz sokak lezzetleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı kokoreç, tavuklu nohutlu pilav ve balık ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Tantuni Tarifi İçin malzemeler

Salata için;

  • 1 adet soğan
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 adet domates
  • Sumak

Tavuk için;

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet lavaş 
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı su 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

  • Salata yapımı ile başlanır. Salata için soğan piyazlık doğranır. Tuz eklenerek acısı gidene kadar ovulur. 
  • Maydanoz kıyılır, domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 
  • Hepsi birleştirilir, tuz ve sumakla karıştırılarak kenarda bekletilir.
  • Tavuk göğsü önce ortadan ikiye bölünür, ardından küçük parçalar halinde doğranır. 
  • Su da haşlanmaya bırakılır. 
  • Haşlanan tavuk suyundan süzülür. 
  • Tavaya sıvıyağ alınır, üzerine toz biber dökülür ve haşlanan tavuklar eklenir.
  • Su, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. 
  • Lavaş içerisine salata ve tavuk koyularak sarılır. Afiyet olsun. 

Ev Yapımı Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukları haşlarken haşladığınız tavukların çıkan ve kefini bir kevgir yardımı ile alın. 
  • Ekmekleri kavurduktan sonra kalan yağlı tavada yağı ile beraber ısıtırsanız daha da lezzetli olacaktır. 
  • Daha önce bahsettiğimiz gibi tantuni yapımında tavukların küçük parçalara ayrılmış olması son derece önemlidir.
  • Tarifte tava yerine sac da kullanabilirsiniz. Eğer sac kullanacaksanız, ara ara su dökerek sacın çok ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • Tantunide kimyon lezzet veren baharatlar arasındadır. İsteğe bağlı olarak kullanabilirsiniz.
  • İçerisine limon sıkarsanız tantuniniz daha da lezzetli olacaktır.  
  • Tarifi farklı olarak denemek isterseniz vegan tantuni ya da kıymalı tantuni tariflerine göz atarak yapabilirsiniz. 

1 Porsiyon Tavuk Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tavuk tantuni, yaklaşık 275 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!