ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK TANTUNİ

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni

Mersin'in yöresel lezzeti olan tavuk tantuni, en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İnce lavaşa sarılarak satılan tantuni, genellikle kırmızı et ya da tavuk ile yapılmaktadır. Tantuninin en önemli özelliği kullanılan etin küçük parçalar halinde doğranmasıdır. Aynı zamanda baharat çeşitleri ile zenginleştirilen isteğe göre sacda veya tavada pişirilebilir. Yaklaşık 30-40 dakika da hazırlayabileceğiniz bu lezzeti mutfaklarınıza getiriyoruz. Hem ekonomik, hem de pratik bir şekilde sunulan tavuk tantuni nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, ev yapımı tavuk tantuni tarifi için detaylara geçebiliriz.

Etli versiyonu için nefis etli tantuni tarifine göz atabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz sokak lezzetleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ev yapımı kokoreç, tavuklu nohutlu pilav ve balık ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavuk Tantuni Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sandviç ekmeği veya lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü bir tencere içerisinde haşlayın.
  • Tavuklar haşlanırken domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanları ise piyazlık doğrayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalar haline getirin.
  • Tavukları kızartacağınız tavayı ısıtın. Tavanın içerisine yağ ve baharatları ekleyin.
  • Baharatların kokusu çıktığında tavukları ekleyin. Tavukların dışı iyice kızarana kadar kavurun.
  • Ocağı kapatmadan 2 dakika önce domates ve soğanları ekleyerek kavurun.
  • Son olarak maydanozu da tavukların içerisine atarak bir kez karıştırın.
  • Lavaş veya sandviç ekmeğine tavukları kızarttığınız yağdan çok az ekleyin.
  • Pişirdiğiniz tavukları ekmeğin arasına koyarak servis edebilirsiniz. 
  • Tavuk tantuniyi, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce bahsettiğimiz gibi tantuni yapımında tavukların küçük parçalara ayrılmış olması son derece önemlidir.
  • Tarifte tava yerine sac da kullanabilirsiniz. Eğer sac kullanacaksanız, ara ara su dökerek sacın çok ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte isteğe göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Ekmeğin ya da lavaşın sosu çekmesi için, yağlı tavaya bastırın.

1 Porsiyon Tavuk Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tavuk tantuni, yaklaşık 275 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!