Türkiye, 2023'te Google'da En Çok Hangi Yemek Tariflerini Aradı? İşte İlk 10 Tarif

Arama moturu Google 2023 yılına ilişkin arama trendlerini duyurdu. Türkiye'nin 2023 arama trendleri farklı başlıklar altında toplandı. Bu başlıklar arasında yemek tarifleri de var... Peki, 2023 yılında Google'da en çok hangi yemek tarifleri arandı? İşte ilk 10 tarif:
Türkiye, 2023'te Google'da En Çok Hangi Yemek Tariflerini Aradı? İşte İlk 10 Tarif
11 Aralık 2023, 16:05

Arama motoru Google 2023 yılında kullanıcıların en çok aradıkları içerikleri paylaştı. Google bu yıl ayrıca Google Arama’nın 25. yılı nedeniyle dünya çapında 25 yıla yayılan popüler arama trendlerini de duyurdu. 25 yıllık listelerde dünya çapında en çok aranan performans “Beyoncé” olurken, en çok aranan moda ikonu “Rihanna”, en çok aranan sporcu “Cristiano Ronaldo”, en çok aranan süper kahraman ise “Spider Man” oldu. Peki, Türkiye'de 2023 yılında en çok hangi yemek tarifleri arandı? İşte Türkiye'de 2023 yılına damga vuran yemek tarifleri:

  1. Aşure

aşure

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan aşure, 2023 yılının en çok aranan tarifi oldu. Yapımında, buğday, nohut, fasulye, kuş üzümü, kuru kayısı, kuru üzüm, elma, badem gibi birçok farklı malzeme kullanılan aşure tarifi defterinize kaydetmeyi unutmayın.

  1. Cevizli Güllaç

cevizli güllaç

Ramazan ayının sembollerinden biri haline gelen güllaç, güllaç yaprağı, süt, şeker ve ceviz ile hazırlanır. Ortalama 40 dakikada hazırlanan bu tatlı, iftardan sonra tüketilir. Hafif tatlı severler için, videolu ve resimli anlatımıyla güllaç tarifini buraya bırakıyoruz.

  1. Acai Bowl

acai bowl

2023 yılında trend olan bowl, aslında farklı malzemelerin bir arada sunulduğu kaseye verilen isimdir. Frambuaz, böğürtlen, acai meyvesi, badem sütü ve muz ile hazırlanan acai bowl, özellikle sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi oldu.

  1. Krem Karamel

krem karamel

Yumurta, şeker, süt ve vanilya ile hazırlanan krem karamel, Fransız mutfağından dünyaya yayılan tariflerden biridir. 2023 yılına damgasını vuran bu tatlıyı, ortalama 40 dakikada kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Lalanga

lalanga

Erzurum mutfağıyla özdeşleşen lalanga, bir krep çeşididir ve kökeni Osmanlı'ya dayanır. Yumurta, süt ve un ile hazırlanan lalanga, genellikle kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Hala denemeyenler için, tarifi buraya bırakıyoruz.

  1. Topik

topik

Nohut, tahin, yenibahar ve çeşitli baharatlarla hazırlanan topik, restoranların en sevilen mezelerinden biridir. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alan bu mezeyi hazırlamak için, kollarınızı sıvayın.

  1. Kayseri Yağlaması

Kayseri yağlaması

Kayseri'nin mantıdan sonra en sevilen yemeklerinden biri olan yağlama, incecik açılan bazlama hamurlarının kıymalı harç ile doldurulması ve üst üste dizilmesiyle hazırlanır. Kayseri yağlamasını, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Kalp Kurabiye

kalpli kurabiye

2023 yılının özel günlerinde tercih edilen tarif ise, kalpli kurabiye oldu. Aslında farklı şekillerde hazırlanan bu kurabiyeyi, çikolata glazürü veya meyveli dolgular ile süsleyebilirsiniz. 

  1. Ev Baklavası

ev baklavası

Bayramların ve özel günlerin tercihi olan baklava, Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biridir. İncecik açılan yufkanın, antep fıstığı veya ceviz ile doldurulmasıyla hazırlanan baklava, ortalama 40 yufkanın üst üste dizilmesinden oluşur. Fırında pişirildikten sonra dilimlenir ve şerbetle buluşturulur. Şef İbrahim Arslanoğlu'nun cevizli ev baklavası tarifini mutlaka deneyin. 

  1. Şiveydiz

şiveydiz

2023 yılında en çok aranan tariflerden bir diğeri ise, Gaziantep mutfağıyla özdeşleşen şiveydiz oldu. Kuşbaşı et, nohut, sarımsak ve yoğurt ile hazırlanan şiveydiz tarifini mutlaka listenize ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Çalışanlar için pratik yemekler
  2. Bugün ne pişirsem?
  3. En sevilen ana yemekler
  4. Kıymalı yemekler
  5. Yılbaşı menüsü yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo