ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ELMALI KURABİYE

Elmalı Kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı Kurabiye tarifi için malzemeler

Elmalı Kurabiye Malzemeleri

  • 250 gr yumuşatılmış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

Elmalı Kurabiyenin İç Harcı İçin

  • 4 elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Kurabiyelerin Üzeri İçin

  • Pudra şeker

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır

Adım Adım Elmalı Kurabiye Yapımı:

Genellikle turta olarak bilinen elmalı kurabiyenin ana vatanı İngiltere'dir. Diyabet ve kalp sağlığına iyi gelen elma, tatlı tariflerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılır. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek olan elmalı kurabiye, dünyanın birçok yerinde krema ya da çedar peyniri ile birlikte servis edilir.  Malzemeleriniz hazırsa, kurabiye çeşitleri arasında zevkle hazırlayacağınız elmalı kurabiye tarifiyle sizlerleyiz. 

  • Öncelikle tarife iç harcını yaparak başlayın. Elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içerisine rendeleyin.
  • Ayçiçeği yağı, şeker ve tarçını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Son olarak ceviz içini ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, tüm malzemeyi bir kap içerisine ekleyerek yoğurun. Kurabiye hamurunu, mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin.
  • Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Fırın tepsisinin içine hazırladığınız kurabiyeleri dizip, 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunun kıvamını tutturabilmek için kullanacağınız sütün veya yoğurdun soğuk olmasına dikkat edin. Bu sayede daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz
  • Kurabiyenizin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru kalın açmamaya dikkat edin. 
  • Servis esnasında pudra şekeri kullanacaksanız, karışıma eklenen şeker miktarını düşürerek aşırı tatlı olmasını önleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelerinize farklı şekiller verebilmek için bardak kenarlarından veya bir çataldan yararlanabilirsiniz.
  • Yemiş, fındık ve fıstık gibi malzemelerden yararlanarak daha şık sunumlar elde edebilirsiniz. 

1 Dilim Elmalı Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • 45 gramlık orta boyutlarda bir dilim elmalı kurabiye yaklaşık 150 kaloridir.
  • Kalori değerini düşürmek için, şeker miktarını zevkinize göre azaltabilirsiniz. Azalttığınız şeker yerine farklı bir tat katması için tarçın ve portakal kabukları kullanabilirsiniz. 

    Elmalı kurabiyeye alternatif olarak ziyaretçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği tahinli kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz. Ayrıca çay sohbetlerinde sunabileceğiniz ya da çat kapı gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli kurabiye tarifleri de bir tık uzağınızda. 
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:03

tş tarifiniz için,yaptım çok güzel oldu,eşim çok beğendi.

Misafir12.10.2016 17:23:17

harikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Misafir12.10.2016 17:23:35

Good :D

Misafir12.10.2016 17:23:36

çok ğuzel

Misafir12.10.2016 17:24:04

içinedemi pudra şekeri koycaz

Misafir12.10.2016 17:27:45

bençe de mütiş gözüküyo tarifi :)

Misafir12.10.2016 17:36:58

bende yabtım ve tatı hala damağımda

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.