ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ELMALI KURABİYE

Elmalı Kurabiye

Gelin sizle şöyle ağızda dağılan, nefis, kıtır kıtır bir elmalı kurabiye yapalım? Tarife hemen başlamak isterseniz elmalı kurabiye malzemeleri bölümüne geçin ya da okumaya devam ederek elmalı kurabiyeyi tanıyın ve ipuçları alın.

'Elmalı pasta' olarak da bilinen elmalı kurabiye genelde çay buluşmalarında, altın günlerinde veya diğer kalabalık buluşmalarda sunulan bir tatlı kurabiye çeşididir. Elmalı kurabiye tarifinin ana malzemelerinden olan elma, diyabet ve kalp sağlığına iyi gelmesiyle de bilinir; tatlı tariflerinde doğal tatlandırıcı olarak kullanılır. Elmalı kurabiyeye birçok farklı şekil verilse de en yaygın olanı rulo sarılmış halidir. Elmalı kurabiyenin çıkış öyküsü İngilizlerin 'elmalı turtasına' kadar dayanır. Ancak ülkemizde sıklıkla fırın içerisinde tepside yapılan elmalı kurabiye, orjinalinden bir hayli farklılaşarak, 'turkish apple cookie' diye ağızlar sulanarak anılan bir tarife dönüşmüştür.

Elmalı Kurabiye İçin Servis Önerisi

Yeniliklere açıksanız, dünyanın birçok yerinde elmalı pasta ve turtalar servis edildiği gibi, krema ya da çedar peyniri ile birlikte sunun. Ya da klasik olarak çayla veya kahveyle servis edin.

Eğer malzemeleriniz hazırsa, videolu anlatım ile kurabiye çeşitleri arasında yıldızlaşan elmalı kurabiye nasıl yapılır hep birlikte görelim.

1 Porsiyon Elmalı Kurabiye Kaç Adettir?

Orta boyutlarda bir adet elmalı kurabiye, ortalama 150 kaloridir. Bir porsiyon elmalı kurabiye, orta boyutlu 4 adet elmalı kurabiyeye eş değerdir.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

21 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr yumuşatılmış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 3.5 su bardağı un

Elmalı Kurabiyenin İç Harcı İçin

  • 4 elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Kurabiyenin Üzeri İçin

  • Pudra şeker

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tarife iç harcını yaparak başlayın. Elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içerisine rendeleyin.
  • Ayçiçeği yağı, şeker ve tarçını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Son olarak ceviz içini ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, tüm malzemeyi bir kap içerisine ekleyerek yoğurun. Kurabiye hamurunu, mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin.
  • Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Fırın tepsisinin içine hazırladığınız kurabiyeleri dizip, 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Üstü pembeleşmeye başladığında fırının ısısını kapatın.
  • Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Kıtır Kıtır Elmalı Kurabiye Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunun kıvamını tutturabilmek için kullanacağınız sütün veya yoğurdun soğuk olmasına dikkat edin. Bu sayede daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Tarifteki diğer malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kurabiyenizin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru kalın açmamaya dikkat edin.
  • Kurabiye hamuruna şekil vermeden önce, hamuru streçleyip buzdolabında dinlendirin. Ardından bir kez daha yoğurun ve şekil vermeye başlayın.
  • Servis esnasında pudra şekeri kullanacaksanız, karışıma eklenen şeker miktarını düşürerek aşırı tatlı olmasını önleyebilirsiniz.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, içerisine iki tatlı kaşığı elma suyu ilave edebilirsiniz. Kıvamını tutturmak için, un takviyesi de yapabilirsiniz.
  • Elmalı kurabiyelerinize farklı şekiller verebilmek için bardak kenarlarından veya bir çataldan yararlanabilirsiniz.
  • Yemiş, fındık ve fıstık gibi malzemelerden yararlanarak daha şık sunumlar elde edebilirsiniz. 
Yorumlar

Aslican 21 Kasım 2020, 20:33

Çok lezzetli oldu 😊


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!