ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ KURU MAYALI POĞAÇA

Kuru Mayalı Poğaça

Kuru Mayalı Poğaça

Sofraların vazgeçilmezi hamur işleri arasında ilk sıralarda yer alan poğaçalar, kuru mayayla yapılarak daha da lezzetli hale geliyor. Çocukların ve büyüklerin severek yediği kuru mayalı poğaça, içerisine konan farklı malzemelerle çeşitlendirilebildiği gibi sadece şekilde de tercih edilebilir. Yumuşak bir poğaça hamurunun nasıl yapılacağını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun süre bayatlamayan yumuşak bir poğaça hamuru yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Vereceğimiz ölçülere sadık kalarak siz de yumuşacık ve bayatlamayan nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Kuru mayalı poğaça tarifi için her evde bulunabilecek malzemelerle ağızda dağılan lezzetli aperatifler elde edebilir ve sofralarınızı süsleyebilirsiniz.

Malzemeleri hazırladıktan sonra kuru mayalı poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi:

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Mayalı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı elenmiş un
  • ½ su bardağı zeytinyağı veya Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gram instant maya (yaklaşık 1 çorba kaşığı)
  • 1 orta boy yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)

İç harcı için:

  • Maydanoz ve peynir karışımı

Üzeri için:

  • Susam veya çörekotu

Kuru Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • İlk önce geniş bir kabın içerisine kuru mayayı, şekeri ve ılık sütü ilave edin. Üzerini kapatarak, karıştırmadan sıcak bir yerde yarım saat kadar bekletin.
  • Karışım göz göz olunca içerisine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ ilave ederek hafif karıştırın. En son içine unu koyarak yoğurmaya başlıyoruz.
  • Bu esnada hamura un yavaşça eklenerek, homojen bir karışım elde edilinceye kadar yoğurulur.
  • Oldukça yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra kabı örterek, sıcak bir yerde mayalanması için dinlendirin.
  • Hamur iki katı büyüklüğe ulaşınca yolu hamurdan elinizle mandalina büyüklüğü kadar bezeler alın. Hafifçe açtığınız hamurun içerisine iç malzemeleri koyarak kapatın.
  • İstenilen şekilde yapılan poğaçaları yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye ters çevirerek yerleştirin. Tepsiye hamurlar için kabarma payı bırakarak, aralıklı olarak dizin.
  • Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürdüğünüz kuru mayalı poğaçalara, susam veya çörek otu serperek pişmeye hazır hale getirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 – 25 dakika pişen poğaçalar ılıdıktan sonra servise hazır hale gelir.

Kuru Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Verilen ölçülerden 18 ila 20 adet civarında çıkan poğaçalar, içine farklı malzemeler konarak da hazırlanabilir.
  • İç malzeme olarak kaşar peyniri, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ya da zeytin ezmesi ve haşlanmış patates ile taçlandırılan kuru mayalı poğaça, misafirleriniz için değişik ve lezzetli bir aperatif olabilir.
  • 15 dakika hazırlama ve bir saat bekleme süresi olan poğaça, iki saatlik bir zamanda yapılabilir.

1 Porsiyon Kuru Mayalı Poğaça Kaç Kaloridir?

  • Bir adet kuru mayalı poğaça, yaklaşık olarak 205 kalori kadardır. Çay saatleriniz için vazgeçilmez bir lezzet olan kuru mayalı poğaça yapmak son derece kolaydır. Yaptığınız kuru mayalı poğaçaların içerisine hiç malzeme koymadan sandviç ekmeği gibi sunmak da mümkündür. Sizin ve sevdiklerinizin damak tadına göre şekillenen poğaçalar özel günlerin ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alır.
Gün sohbetlerine ve çay saatlerine çok yakışan nefis poğaça tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak mayasız poğaça veya tereyağlı peynirli poğaça tarifini deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!