Kıymalı Patlıcan Yemeği

Türk mutfağında sık sık kullanılan patlıcan, karnıyarık, imam bayıldı, patlıcan musakka gibi tariflerin ana malzemesidir. Kızartması ayrı lezzetli, fırınlaması ayrı lezzetli olan patlıcanı, bu kez kıymalı patlıcan yemeği tarifinde kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Suyuna ekmek banacağınız, yemeye doyamayacağınız nefis mi nefis kıymalı patlıcan yemeği için, tarif detaylarına geçebiliriz.
Daha fazlası için patlıcanlı tarifler sayfamıza göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlar yıkanır ve alacalı soyulur. Ardından acılıkları gitsin diye tuzlu suda bekletilir. Tencerede ısınan zeytinyağına kıyma eklenir, kavrulur.
- Soğan yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir, kıymanın yanına eklenir.
- Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Biberler yıkanır ve boyuna ikiye bölündükten sonra ince ince doğranır, tencereye eklenir.
- Domatesler küp küp doğranır, patlıcanlar ile birlikte tencereye eklenir.
- Bütün malzemeler birlikte bir sure kavrulduktan sonra su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR