Tavuklu İftar Menüsü: 30 Pratik Tavuklu İftar Yemeği Tarifi
Tavuklu iftar yemekleri nelerdir? İftarda hangi tavuk yemekleri yapılır? İşte, iftar sofralarına özel birbirinden lezzetli, ekonomik ve kolay 30 tavuk yemeği tarifi:

Kırmızı ete göre daha ekonomik olan tavuk yemekleri birbirinden farklı çeşitlerle sunulur. Kimi zaman kızartma, kimi zaman fırınlama yöntemiyle pişirilen tavuk eti, iftar sofralarının vazgeçilmeyen yemeklerindendir. Hem kısa sürede hazırlanması, hem de protein bakımından zengin olması bu yıl da tavuk etini iftar sofralarının baş tacı yapıyor. İşte, iftara özel en lezzetli 30 tavuk yemeği tarifi:

  1. Fırında Patatesli Tavuk Eti


Tavuk yemekleri denildiğinde ilk akla gelen yemeklerin başında fırında pişirilen patatesli tavuk eti gelir. Tavuk but ve tavuk kanatlarından oluşan bu yemek, baharatlarla marine edilir.

  1. Fırında Kalça But Kızartma


Domates salçası, yoğurt ve pul biber ile marine edilen kalça butlar, fırında pişirildikten sonra sofralardaki yerini alır. Sunum için mevsim yeşillikleri ve kiraz domates kullanabilirsiniz.

  1. Ballı Hardallı Tavuk


İrlanda mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ballı hardallı tavuk, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Soya sosu ile zenginleştirilen bu yemek, patates kızartması ile birlikte servis edilir.

  1. Beşamel Soslu Tavuk


Ana malzemeleri un, tereyağı ve süt olan beşamel sos, makarna ve tavuk yemeklerinde sık sık kullanılır. Beşamel sosuyla harmanlanan tavuk etini fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Avunya Mantısı


Çanakkale ve Balıkesir mutfağından yayılan avunya mantısı, yufka, nohut ve tavuk göğsü ile hazırlanır. Fırında pişirilen mantılar yoğurtlu sos eşliğinde sunulur.

  1. Beğendili Piliç Pirzola


Patlıcan ve tereyağı ile hazırlanan beğendiyi, piliç pirzola ile bir araya getirdik. İftar sofralarına çok yakışacak beğendili piliç pirzolayı fırınlanmış patates ve domates ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. Domates Soslu Tavuk Kanat


Genellikle ızgarada pişirilen tavuk kanadı, domates ve arpacık soğanla birleştirdik ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Hazırladığınız domates soslu tavuk kanatları fesleğenle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Güveçte Tavuk Eti


Tavuk göğsü, mantar, biber ve soğan ile hazırlanan tavuk güveç yemeğini, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Üzerini kaşar peyniri ve maydanoz ile renklendirmeyi unutmayın.

  1. Mercan Kebabı


Tavuk kıyması, galeta unu ve baharatlarla hazırlanan mercan kebabı, kızartma usulüyle pişirilir. Ortalama 30 dakikada sofralardaki baş köşeyi alır.

  1. Milföy Kafes Baget


Dışı çıtır milföy hamuru ile kaplanan tavuk bagetler ile, şık sunumlu ve lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Milföy bagetleri bezelye ve domates dilimleri ile sunabilirsiniz.

  1. Mişöriz


Arnavut mutfağının sevilen yemeklerinden olan mişöriz, tavuk eti ve pirinç ile hazırlanır. Özellikle Trakya mutfağında sık sık tüketilen mişöriz, kaju, kuru üzüm gibi meyvelerle tatlandırılır.

  1. Piliç Topkapı


Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan piliç topkapı, kalabalık sofraların en sevilen yemeklerindendir. Tavuk butların iç pilavla doldurulmasıyla hazırlanan piliç topkapı, fırında pişirildikten sonra garnitürlerle servis edilir.

  1. Sebzeli Tavuk Sarma


Biber, kabak ve sarımsak ile doldurulan tavuk filetolar, ince ince dilimlenir. Üzeri galeta unuyla kaplandıktan sonra, fırında pişirilir. Servis için maydanoz ve biberiye ekleyebilirsiniz.

  1. Soya Soslu Tavuk Kereviz


Tavuğu sebze yemeklerinde kullanmak isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Kereviz, zencefil tozu ve soya sosu ile hazırlanan bu yemeği, havuç ve soğan dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Tavuklu Sebzeli Noodle


Asya mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alan noodle, kısa sürede hazırlandığı için iftar sofralarında da tercih edilebilir. Tavuk, mantar, brokoli gibi sebzelerle zenginleştirilen noodle, 6 dakikalık haşlanma süresinin ardından sofralardaki yerini alır.

  1. Tavuklu Taco


Meksika mutfağından dünyaya yayılan taco, tavuk göğsü, acı sos ve tortilla ekmeği ile hazırlanır. İsteğe göre lavaş ile hazırlanan tavuklu taco, biber, maydanoz ve lime ile zenginleştirilebilir.

  1. Tavuk Pirzola


Yoğurt, baharat ve zeytinyağı ile harmanlanan tavuk pirzola, isteğe göre fırında veya ızgarada pişirilir. Hazırlanan pirzolalar fırınlanmış patates ile servis edilir.

  1. Tavuk Wellington


iftarda yeni tatlar denemek isteyenler için, milföy, mantar ve tavuk göğsü ile hazırlanan tavuk wellington tarifini öneriyoruz. Özellikle davet sofralarında yer verilen tavuk wellingtonu, isteğe göre kırmızı et kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

  1. Çıtır Tavuk Ballı Hardallı Sos


Ballı hardallı sos ile zenginleştirilen tavuk eti, galeta ununa bulandıktan sonra fırında pişirilir. İsteğe göre kızartma yapmak da mümkündür ancak kızartıldığında daha yağlı olacağı unutulmamalıdır.

  1. Kremasız Köri Soslu Tavuk


Mantar ve köri sosu ile lezzetlendirilen tavuk, iftarda farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Hem hafif, hem de doyurucu bir yemektir.

  1. Murgh Makani


Hint mutfağıyla özdeşleşen murgh makani, tereyağlı tavuk olarak da bilinir. Yapımında birbirinden farklı baharatlar kullanılır.

  1. Pipian Soslu Tavuk


Klasik tavuk yemeklerinden sıkılanlar için Meksika mutfağının gözde tariflerinden biri olan, pipian soslu tavuk tarifini öneriyoruz.

  1. Portakal Soslu Tavuk


Yemeklerinde portakal aromasına yer vermek isteyenler için, Çin mutfağından portakal soslu, susam ve bademli tavuk baget tarifini öneriyoruz.

  1. Bask Usulü Tavuk


Biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan bu tavuk, İspanya'nın Bask bölgesi ile özdeşleşmiştir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

  1. Tavuklu Siron


Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufka ve tavuklu harç ile doldurulur. Üzerine yoğurt ve salçalı sos eklenerek servis edilir.

  1. Tavuk Güveç


Fırında pişireceğiniz tavuk güveç yanında pirinç ya da bulgur pilavı ile birlikte servis edilebilir. 

  1. Airfry’Da Tavuk But


Pratik bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız hava fritözünde tavuk yapmak en pratik yemeklerden biridir. Az malzemeli, lezzetli bir akşam yemeği için kolayca hazırlayabilirsiniz. 

  1. Cajun Chicken Taco


Meksika mutfağından pratik ve lezzetli bir taco tarifi ile karşınızdayız. Klasik tacodan farklı olarak tavuk bonfilesiyle hazırlanan bu yemek, chili reçeli ve soslar ile marine edilir. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.

  1. Tavada Tavuk Şiş


Bu tarifle evde kendinize kolayca mangal tadında tavada tavuk şiş hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri oldukça az. Salata ile birlikte dürüm yaparak servis edebilirsiniz. 

  1. Tavuk Haşlama Yemeği


Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Yüksek oranda protein içeren tavuk haşlama yemeğini, havuç, patates ve biber ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca haşlama suyunu daha sonra çorba ve pilavlara da ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. İftar menüsü tarifleri
  2. Değişik iftar yemekleri
  3. Etsiz iftar yemekleri
  4. İftar salataları
  5. İftar mezeleri
  6. İftar ve sahur saatleri 2023

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?