Mercan Kebabı

Tavuk eti ve kuyruk yağı ile hazırlanan mercan kebabı, kızartma usulüyle pişirilir. İç harç bir araya getirildikten sonra yuvarlak şekil verilir. Hazırlanan köfteler önlü arkalı kızartılır. Yöreden yöreye farklılık gösterebilen mercan kebabı, biber, maydanoz gibi bol yeşillikle birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, ev yapımı mercan kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak zade kebabı, buğu kebabı ve tavuklu sultan kebabı tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Mercan Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gram tavuk kıyması
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 100 gram kuyruk yağı (çekilmiş)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- Kekik
- Kimyon
- Toz biber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Mercan Kebabı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan ve kapya biberi orta büyüklükte doğrayın. Ardından rondodan geçirin.
- Büyük bir kap içerisine önce tavuk kıymasını ardından soğan ve biberi ekleyerek yoğurun.
- Daha sonra sıvıyağ dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek elinizle yoğurun.
- Güzel bir kıvam elde etmek için, en az 10 dakika boyunca yoğurun.
- Harcınız kıvam aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak köfte şekli verin.
- Geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyerek ısıtın. Yağ ısındığında köfteleri içerisine alarak önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
- Mercan kebabını yeşillikler eşliğinde sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Mercan Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kebabın harcında kuyruk yağı kullanmayabilirsiniz.
- Harcın kıvamı çok yumuşak olduysa, bir miktar daha galeta unu ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Tarifteki baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
- Harcın elinize yapışmasını önlemek için, avuç içinizi hafifçe ıslatın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR