ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PİLİÇ TOPKAPI

Piliç Topkapı

Piliç topkapı

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan piliç topkapı, Afyon mutfağıyla özdeşleşmiştir. Tarifte büyük tavuk butları kullanılır. İç pilav ise dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatlarla zenginleştirilir. Butlar, iç pilav ile doldurulduktan sonra fırında pişirilir. Tavukların dışını çıtır çıtır yapmak için, üzerine salçalı sos dökmeyi unutmayın.

Daha fazlası için tavuk but tariflerine göz atın. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Piliç Topkapı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 büyük tavuk budu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

İç pilav için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Piliç Topkapı Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içinde yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızı biber ve tuz ile karıştırın.
  • Kemiğinden ayrılmış ve açılmış tavuk butlarını yayvan bir kapta terbiye edin.
  • Derin bir kapta pirinci 15-20 dakika suda bekletin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı kavurun.
  • Soğanları da küp küp doğrayıp, pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Önceden ıslattığınız pirincin suyunu süzüp tavaya ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra karabiber, nane, yenibahar, kuş üzümü ve tuzu ekleyin.
  • 1 bardak su ekleyip ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin ve demlenmeye bırakın. 1 tane açılmış tavuk budunu, derisi aşağıya bakacak şekilde ısıya dayanıklı fırın kabına serin.
  • İç pilavı 4’e bölün ve bir parçasını koyun.Tavuğu kenarlarından tutarak bohça şekline getirin ve kürdanlarla tutturun. Ters çevirip tepsiye yerleştirin.
  • 1 çay bardağı suyun içine yarım yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Yarım çay bardağı zeytinyağı da döküp karıştırın. Salçalı sosu tavukların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!