ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ AVUNYA MANTISI

Avunya Mantısı

Avunya Mantısı

Çanakkale'nin Yenice ilçesinden, Balıkesir'in Gönen ilçesine kadar olan bölgeye, avunya ismi verilmiştir. Avunya'nın en lezzetli yemeği ise tavuk göğsü ve nohut ile hazırlanan mantıdır. Özellikle Ayvalık ve Akçay'da sık sık tüketilen avunya mantısı, diğer mantı çeşitlerinde göre daha farklı hazırlanır. Mantı yapımında erişte veya yufka kullanılır. Malzemeler hazırsa, 'Avunya mantısı nasıl yapılır?' sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Yöresel mantılar sevenler için birbirinden lezzetli çeşitleriyle sunulan değişik mantı tarifleri sayfamızı da buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Avunya Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet taze yufka
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça

Avunya Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğu bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tavuğu yumuşayana kadar haşlayın.
  • Nohutu bir gece önceden ıslatın.
  • Yufkayı rulo haline getirin ve bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
  • Fırın tepsisine yufkaları serpiştirin. Tereyağını sos tavasında eritin ve yufkaların üzerine dökün.
  • Elinizle hafifçe karıştırarak yağın yufkalara tamamen dağılmasını sağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin.
  • 10 dakika sonra tepsiyi çıkartın ve yufkaları karıştırarak tekrar pişirin. Böylece yufkaların yumuşak bir yeri kalmasın.
  • Tavuğu düdüklü tencerede haşladıktan sonra çatalla veya elinizle didikleyin.
  • Geniş bir tencereye doğranmış soğanları ekleyin ve rengi pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanı kavurduktan sonra üzerine didiklenmiş tavuğu ekleyin.
  • Tavukların üzerine nohut ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine 1 çay bardağı içme suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Servis tabağına fırında pişirdiğiniz yufkaları ekleyin.
  • Üzerine tavuklu karışımdan ilave edin.
  • Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine isteğe göre pul biber ve nane veya salça koyabilirsiniz.
  • Tavuklu mantının üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirin. En üst kısma ise salçalı sostan dökün ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!