ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ PORTAKAL SOSLU TAVUK

Portakal Soslu Tavuk

Portakal soslu tavuk

Portakal, soya sosu ve tavuk göğsü ile hazırlanan portakallı tavuk, Çin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Süslemek için susam ve frenk soğanı kullanılabilir. Ana yemek olarak sunmaya uygundur. Elif Edes‘in yorumuyla Çin mutfağından portakal soslu tavuk tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti veya kemiksiz, derisiz tavuk baget
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kızartma yağı

Portakal sos için

  • 200 ml portakal suyu (Taze sıkılmış)
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç veya elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı zencefil rendesi
  • 2 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 1 tutam pul biber
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası veya un

Süslemek için

  • Susam ve file badem (Az sotelenmiş)
  • Frank soğanı (İnce kıyılmış)
  • Portakal kabuğu rendesi

Portakal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Sos için gerekli tüm malzemeyi portakal kabuğu rendesi hariç küçük bir tencereye alarak karıştırın ve 2-3 dakika ısıtın. 
  • Mısır nişastası veya unu 2 kaşık su ile bir kasede karıştırdıktan sonra sosa ilave edin ve sürekli çırparak pişirin. Koyu ve parlak bir kıvama eriştiğinde ateşten alın ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
  • Tavuk için, un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir başka kaba da yumurtayı kırarak hafifçe çırpın ve tavuk parçalarını önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
  • Kızartma yağını tavaya alarak ısıttıktan sonra tavuk parçalarını büyüklüklerine göre ve çevirerek 3-5 dakika kızartın ve kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
  • Vok tavada hazırladığınız sos ile kızarmış tavukları karıştırın ve birlikte çok az soteledikten sonra servis tabağına alarak üzerini susam, badem, frenk soğanı ve portakal rendesi süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!