Ballı Hardallı Tavuk

Ballı Hardallı Tavuk
01 Haziran 2023

İrlanda mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan ballı hardallı tavuk, kemiksiz pirzola eti ile hazırlanmaktadır. Tavuk pirzolalar bal ve hardallı sosla marine edilir ve kızartılır. Peki, evde ballı hardallı tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız ballı hardallı tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk fajita ve louisiana usulü çıtır tavuk tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 26 Kişi Kaydetti
Ballı Hardallı Tavuk için

Malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk pirzola
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Ballı Hardallı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak tavukları karabiber ve tuzla harmanlayın.
  2. Bir kabın içerisinde hardal, soya sosu, bal ve suyu karıştırın.
  3. Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Tavukları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  4. Sarımsakları havanda ezdikten sonra tavukların içine ekleyin.
  5. Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika bu şekilde pişirin.
  6. Tavukları ara sıra çevirerek kızartın. Hazırladığınız ballı sosu tavaya ekleyin ve tavuklar sosu çekene kadar, yaklaşık 2-3 dakika, pişirin.
  7. Ballı hardallı tavukları patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo