ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ BALLI HARDALLI TAVUK

Ballı Hardallı Tavuk

Ballı Hardallı Tavuk

İrlanda mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan ballı hardallı tavuk, kemiksiz pirzola eti ile hazırlanmaktadır. Tavuk pirzolalar bal ve hardallı sosla marine edilir ve kızartılır. Peki, evde ballı hardallı tavuk nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız ballı hardallı tavuk tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk fajita ve louisiana usulü çıtır tavuk tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ballı Hardallı Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça kemiksiz tavuk pirzola
  • 3 yemek kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Ballı Hardallı Tavuk Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavukları karabiber ve tuzla harmanlayın.
  • Bir kabın içerisinde hardal, soya sosu, bal ve suyu karıştırın.
  • Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtın. Tavukları arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
  • Sarımsakları havanda ezdikten sonra tavukların içine ekleyin.
  • Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika bu şekilde pişirin.
  • Tavukları ara sıra çevirerek kızartın. Hazırladığınız ballı sosu tavaya ekleyin ve tavuklar sosu çekene kadar, yaklaşık 2-3 dakika, pişirin.
  • Ballı hardallı tavukları patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!