ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA PATATESLİ TAVUK ETİ

Fırında Patatesli Tavuk Eti

Dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle pişirilen tavuk; sebze, salata, çorba, hamur işi ve tatlı tariflerinde kendine yer bulur. Protein değeri yüksek olduğu için kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Tansiyon ve kolesterolü dengeleyen tavuk etinin, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili fırında patatesli tavuk eti yapımına başlayabiliriz.

Fırında Patatesli Tavuk Yanına Ne Gider?

Fırında patatesli tavuk yemeğini, haşhaşlı roka salatası, pirinç pilavı ve yeşil mercimek çorbası eşliğinde sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patatesli Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg tavuk but
  • 1 kg tavuk kanat
  • 4 patates
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Fırında Patatesli Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde kesin.
  • Sos için, derin bir kap içerisine salça, baharat, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin. 
  • Tavukları ve patatesleri bu sosa ilave edip harmanlayın. 2-3 dakika boyunca patatesleri sos içinde bekletin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Tavukları ve patatesleri tepsiye alıp 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Etinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavukları öncen blanc ederseniz tavukların pişmesi hızlanacak ve daha güzel olacaktır. Blanc işlemi kaynamış suya ürünleri atıp soğuk suya almak. Tavukları blanc ettikten sonra suyunu süzdürün.
  • Tavukları önceden sarımsak zeytinyağı ve biberiye gibi taze baharatlarla marine ederek kullanırsanız daha da lezzetli olacaktır.
  • Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine özellikle deri altlarına gerecek şekilde sürmeniz lezzeti arttıracaktır. 
  • Dilerseniz sebze ekleyebilirsiniz. Ancak patates ve tavuklar geç pişip sebzeler erken pişeceği için sebzeleri daha sonra eklemenizde fayda var. 

1 Porsiyon Fırında Patatesli Tavuk Eti Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir tavuk eti yaklaşık 95 kaloridir. Tavuk etinin bir porsiyonunda ise ortalama 435 kalori bulunur. Tavuk etiyle hazırlanan yemeklerin kalori değerini düşürmek için, yemeklerinizi yağsız bir şekilde fırında pişirin. Dilerseniz, etsiz bir şekilde hazırlanan fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

    Siz de akşam öğünlerini daha sağlıklı bir hale getirmek istiyorsanız, ekonomik ve pratik bir şekilde hazırlanan tavuk yemeklerine göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!