ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK GÜVEÇ

Tavuk Güveç

Tavuk güveç

Fırında pişireceğiz ve mükemmel bir güveç lezzeti Şef Muharrem Bilginsoy’dan geliyor.

Dana kuşbaşı güveç ve sebzeli güveç yemeği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tavuk but (Kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)
  • 50 g arpacık soğan (İri doğranmış)
  • 20 g tereyağı
  • 10 g sarımsak (İri doğranmış)
  • 50 g domates (İri doğranmış)
  • 30 g yeşil biber (İri doğranmış)
  • 15 g kırmızı kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 g kültür mantarı (İri doğranmış)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı biber
  • Kuru kekik
  • Su

Tavuk Güveç Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırdıktan sonra bir güvece alın ve üzerini folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!