Tavuk Güveç

Tavuk Güveç
22 Şubat 2023

Fırında pişireceğiz ve mükemmel bir güveç lezzeti Şef Muharrem Bilginsoy’dan geliyor.

Dana kuşbaşı güveç ve sebzeli güveç yemeği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavuk Güveç için

Malzemeler

  • 200 g tavuk but (Kemiksiz ve kuşbaşı doğranmış)
  • 50 g arpacık soğan (İri doğranmış)
  • 20 g tereyağı
  • 10 g sarımsak (İri doğranmış)
  • 50 g domates (İri doğranmış)
  • 30 g yeşil biber (İri doğranmış)
  • 15 g kırmızı kapya biber (İri doğranmış)
  • 20 g kültür mantarı (İri doğranmış)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tatlı biber
  • Kuru kekik
  • Su
Tavuk Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Bütün malzemeyi bir kabın içinde karıştırdıktan sonra bir güvece alın ve üzerini folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo