Murgh Makani

Mugh Makhani, yumuşak tavuk ve baharatlı, lezzetli sosu ile damaklarda iz bırakıyor. 'Tereyağlı tavuk' olarak da bilinen bu yemek, Hint mutfağıyla özdeşleşmiştir. Hint baharatlarının mükemmel uyumu ile bu yemeği denemek için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Hint mutfağından alternatif tarif arıyorsanız naan ve gulab jamun tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Murgh Makani Tarifi İçin malzemeler
Marine için;
- 800 gr kuşbaşı tavuk
- ½ su bardağı yoğurt
- 3 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı ezilmiş zencefil
- 2 çay kaşığı gram masala tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 2 yemek kaşğı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı ghee (or 1 tbs butter + 1 tbs oil)
- 1 adet soğan, doğranmış
- 1,5 yemek kaşığı sarımsak, ezilmiş
- 1 yemek kaşığı zencefil, ezilmiş
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı gram masala
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş
- 400 gr rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı şeker
Murgh Makani Nasıl Yapılır?
- Marinasyon için olan bütün malzeme bir kabın içerisinde birleştirilir. En az 1 saat mümkümse bir gece dolapta bekletilir.
- Yağı tencerede orta ateşte ısıtın. Tavayı çok doldurmayacak şekilde tavukları iki üç kerede kızartın.
- Aynı tavada yağı eriterek soğanları yaklaşık 5 dakika kavurun. Sarımsak ve zencefilleri ilave ederek bir dakika soteledikten sonra gram masala, kimyon ve kişnişi ekleyin. 10 dakika pişirin.
- Domatesi, tuz ve pul biberi ilave ederek 15 dakika pişirin.
- Ateşten çekerek blender ile sosu pürüzsüz bir hale getirin. Şeker ve kremayı ekleyerek karıştırın. Tavukları ekleyerek 10 dakika pişirin.
- Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR