ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK PİRZOLA

Tavuk Pirzola

Tavuk Pirzola

Nefis mi nefis fırında tavuk pirzolaya kim hayır diyebilir ki? Protein ve demir bakımından çok zengin olan tavuk pirzola, kırmızı ete göre daha ekonomiktir. Özellikle davet gibi kalabalık sofralarda servis edilmesiyle bilinir. Tavuk pirzola yapımında bol bol baharat kullanılır. Baharatlarla marine edilen tavuklar fırına atılır ve pişmesi beklenir. İsteğe göre patates veya pilav gibi yan yemeklerle sunulabilir. Malzemeler hazırsa, tavuk pirzola tarifi için detaylara geçebiliriz.

Beğendili piliç pirzola tarifini denemeyi unutmayın. Dana etiyle hazırlanan duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tavuk Pirzola Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk pirzola dışındaki tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
  • Pirzolaların üst kısımlarına çizikler atın. Daha sonra baharatlı sosla harmanlayın.
  • Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin. Hazırladığınız pirzolaları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Alt ve üst tarafı tamamen kızardıktan sonra fırından alın ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!