Tavuk Pirzola

Tavuk Pirzola
24 Nisan 2021

Nefis mi nefis fırında tavuk pirzolaya kim hayır diyebilir ki? Protein ve demir bakımından çok zengin olan tavuk pirzola, kırmızı ete göre daha ekonomiktir. Özellikle davet gibi kalabalık sofralarda servis edilmesiyle bilinir. Tavuk pirzola yapımında bol bol baharat kullanılır. Baharatlarla marine edilen tavuklar fırına atılır ve pişmesi beklenir. İsteğe göre patates veya pilav gibi yan yemeklerle sunulabilir. Malzemeler hazırsa, tavuk pirzola tarifi için detaylara geçebiliriz.

Beğendili piliç pirzola tarifini denemeyi unutmayın. Dana etiyle hazırlanan duxelle pirzola tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tavuk Pirzola için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk pirzola
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuk Pirzola

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuk pirzola dışındaki tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.
  2. Pirzolaların üst kısımlarına çizikler atın. Daha sonra baharatlı sosla harmanlayın.
  3. Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin. Hazırladığınız pirzolaları tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  5. Alt ve üst tarafı tamamen kızardıktan sonra fırından alın ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo