ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ ÇITIR TAVUK VE BALLI HARDALLI SOS

Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos

Çıtır tavuk & ballı hardallı sos

Özel sosuyla size eşsiz bir lezzet yaşatacak nefis çıtır tavuk tarifi sevgili Elif Edes’den geliyor. Tavuk göğsü, galeta unu ve zeytinyağı ile pişirilen tavuklar, bal, mayonez ve hardallı sos eşliğinde sunulur. Hem doyurucu, hem de şık sunumlu bir menü hazırlamak isteyenler için idealdir. 

Pipian soslu tavuk ve tavuk katsu curry tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet tavuk göğüs eti
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 g galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ballı & Hardallı sos için:

  • 150 g mayonez
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 2 yemek kaşığı bal

Çıtır Tavuk Ve Ballı Hardallı Sos Nasıl Yapılır?

  • Ballı ve hardallı sos için tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Tavuk etinin yağlarını temizledikten sonra parmak şeklinde kesin.
  • Yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Tavuk parçalarını yumurtalı karışıma buladıktan sonra galeta ununa batırın ve ısıya dayanıklı bir kaba alarak önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Çıtır tavukları servis tabağına alarak soğuk ballı & hardallı sosla birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!