Fırında Kalça But Kızartma

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Fırında Kalça But Kızartma Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 kalça but
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Sunum için
- 500 gr mevsim yeşilliği
- 1 çay bardağı kiraz domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Fırında Kalça But Kızartma Nasıl Yapılır?
Bir kapta domates salçası, yoğurt, pul biber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Tavuk butlarını iyice sosa bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Tavuk butların diğer tarafını çevirip 15 dakika daha pişirin. Mevsim yeşilliklerini, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri bir kapta karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzla iyice harmanlayıp tavuk butların yanında servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR