ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER BASK USULÜ TAVUK

Bask Usulü Tavuk

Poulet Basquaise (Bask usulü Tavuk)

Derili but, biber, domates ve sarımsak ile hazırlanan Bask usulü tavuk, 'poulet basquaise' ismiyle bilinir. Farklı baharatlarla zenginleştirilen tavuk, Fransız mutfağında ana yemek olarak sunulur. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Bask usulü tavuk tarifinin yapım aşamalarına geçebiliriz.

Meksika usulü pipian soslu tavuk ve Uzak Doğu usulü tavuk katsu curry tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bask Usulü Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet derili but 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı çarliston biber 
  • 1 adet yeşil dolmalık biber 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 150 gr domates konserve 
  • 100 ml tavuk suyu 
  • 70 ml su 
  • Tuz, karabiber

Bask Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Biberler ve soğan jülyen kesilir. 
  • Tavuklar baharatlanır. 
  • Tava ısıtılır, yağlar eklenir. Tavuklar orta ateşte 6 dakika pişirilir. 
  • Tavuk butlar kenara alınarak, soğan, sarımsak ve biberler tavaya alınır pişirilir. 
  • Domates suyu ve tavuk suları eklenerek yüksek ateşte 10 dakika pişirilir. 
  • Tavuk butlar eklenerek kapağı kapatılır. 20-25 dakika pişirilir. 
  • Tavuklar piştiğinde çıkartılır ve sos yüksek ateşte çektirilir. 
  • Tavukların üzerine sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!