ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ GÜVEÇTE TAVUK ETİ

Güveçte Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Güveçte Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 400 gr tavuk göğüs eti
  • 400 gr mantar
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz

Güveçte Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayın ve bir tencerede ayçiçeği yağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip karıştırın.
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edip çiğ görüntüsü kayboluncaya kadar kavurun.
  • Küp doğradığınız domatesler, sivri biberler ve mantarları da ekleyip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Pişen yemeği güveç kaplarına paylaştırın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak servis yapın.

Düşük kalorili ve lezzetli tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofralarınızı güzelleştirecek fırında patatesli tavuk eti tarifine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!