Tavuk Wellington

Tavuk Wellington
29 Nisan 2021

Milföy hamuru, tavuk göğsü ve mantar ile hazırlanan tavuk wellingtonun yapımında farklı baharatlar kullanılır. Genellikle beef wellington olarak bilinse de, daha hafif ve ekonomik olmasını isteyenler tavuk wellingtonu da deneyebilir. Davet sofralarında sık sık yer verile tavuk wellington, dilimlenerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, tavuk wellington yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz. 

Farklı bir çeşidi olarak beef wellington tarifine de göz atın. Tavuk severler için balla hardallı tavuk ve tavuk fajita tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Tavuk Wellington için

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • 6 tane milföy hamuru
  • 250 g mantar
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
Tavuk Wellington

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini karabiber, kekik ve tuz ile baharatlayın.
  2. Demirdöküm tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip yüksek ateşte ısıtın.
  3. Baharatladığınız tavuğu ekleyip 10 dakika her iki tarafını kızarana kadar pişirin.
  4. Daha sonra kızarttığınız tavuğu kenara alıp soğumasını bekleyin.
  5. Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın. mantar, soğan ve sarımsağı ekleyip pişirin.
  6. Pişen mantarı kenara alıp ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
  7. Milföy hamurunu, tavukları içerisine alacak büyüklükte açın.
  8. Milföy hamurlarının üzerine mantarlı karışımdan yayıp üzerine tavuğu koyun ve tavuğu örtecek şekilde sarın.
  9. Son olarak üzerine yumurta sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  10. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo