ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ PİPİAN SOSLU TAVUK

Pipian Soslu Tavuk

Pipian Soslu Tavuk

Pipian sosu, Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlı bir sos çeşididir. Pipian sosunun en ünlü versiyonu Oaxaca'dan gelir. Ancak yeşil mole sosu Meksika'nın hemen her yerinde hazırlanır. Pipian sos, mole sosu olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, pipian soslu tavuk tarifine geçebiliriz.

Tavuklu taco ve aguachile tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pipian Soslu Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı yeşil balkabağı tohumu 
  • 800 gr tomatillo ya da yeşil domates
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 adet soğan 
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı 

Pipian Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Fırın 190 derecede ısıtılır. Tavuk göğüsleri zeytinyağı, tuz ve karabibere bulanarak 35 dakika pişirilir. 
  • Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirilir ve kenara soğuması için alınır. 
  • Bir tavaya kalan yağ alınır, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberler 10 dakika pişirilir. 
  • Kalan malzemeler de eklenerek blenderdan geçirilir. 
  • Fırından çıkan balıkların üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!