Pipian Soslu Tavuk

Pipian Soslu Tavuk
07 Nisan 2024

Pipian sosu, Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlı bir sos çeşididir. Pipian sosunun en ünlü versiyonu Oaxaca'dan gelir. Ancak yeşil mole sosu Meksika'nın hemen her yerinde hazırlanır. Pipian sos, mole sosu olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, pipian soslu tavuk tarifine geçebiliriz.

Tavuklu taco ve aguachile tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pipian Soslu Tavuk için

Malzemeler

  • 4 adet tavuk göğsü 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 1,5 su bardağı yeşil balkabağı tohumu 
  • 800 gr tomatillo ya da yeşil domates
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 adet soğan 
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı 
Pipian Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Fırın 190 derecede ısıtılır. Tavuk göğüsleri zeytinyağı, tuz ve karabibere bulanarak 35 dakika pişirilir. 
  2. Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirilir ve kenara soğuması için alınır. 
  3. Bir tavaya kalan yağ alınır, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberler 10 dakika pişirilir. 
  4. Kalan malzemeler de eklenerek blenderdan geçirilir. 
  5. Fırından çıkan tavukların üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo