MAKARNA TARİFLERİ
İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan makarna tarifleri, günümüzde dünyaca tüketilen bir lezzet olmayı başarmıştır. Ülkemize Osmanlı döneminde giren makarna, birçok çeşidiyle birlikte sofralarda sunuma hazırlanabilir. Türk mutfağında önemli bir gıda haline gelen makarna; sebze, et ve soslar eşliğinde kolayca servis edilir. Klasik makarna tariflerinin yanı sıra bazı ülkelerde ekmek ve bisküvi ile birlikte tüketilir. Sebzeli makarna çeşitlerinde fiyonk, burgu ve kelebek gibi kısa boyutlu makarnalar kullanılırken, sos ve etle hazırlanan makarna türlerinde genellikle spagetti tercih edilir. Tüm dünya mutfaklarının vazgeçilmezi haline gelen makarnanın besin değerleri de oldukça yüksektir. Karbonhidrat değeri çok yüksek olan makarna, yağsız tarifler ile diyet listelerinde de yerini almıştır. Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanarak öğünleri süsleyen makarna tarifleri, birbirinden lezzetli çeşitleri ve resimli anlatımıyla birlikte Lezzet'te!

Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ