ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ EV YAPIMI ERİŞTE

Ev yapımı erişte

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı erişte tarifi için malzemeler

  • 5 yumurta
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Ev yapımı erişte Nasıl Yapılır

Adım Adım Ev Yapımı Erişte:

İlk olarak Asya'da yapılmaya başlanan erişte, zaman içinde farklı versiyonları ile yaygınlaşmıştır. Orta Asya ülkelerinde 'kesme', Amerika'da 'noodle', Çin'de 'la mien' adı ile bilinir. Demir, fosfor ve protein bakımından çok zengin olan erişte, uzun süre tokluk hissi verir. Yapımında yağ kullanılmadığı için, kalori değeri de düşüktür. Genellikle kış için hazırlanan bu besin, bez torbalarda kurutularak saklanır. Haşlama usulünün yanı sıra, çorba yapımında da kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan ev yapımı erişte tarifine geçebiliriz.

  • Öncelikle yumurta, su ve tuzu geniş bir kasede çırpın. Ardından unu azar azar ekleyip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Hamuru bezelere ayırın, üzerini bir bez ile örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Her bir bezeyi unlanmış tezgahta yufka şeklinde açın ve kuruması için bir süre daha bekleyin.
  • Kuruyan hamuru ince ince kesin ve 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızartın. Fırından çıkartıp soğutun. Kavanoza doldurarak serin ve kuru bir yerde muhafaza edin.
  • Kullanmak istediğinizde tencerenin içerisine su, tuz ve az miktarda zeytinyağı dökün. Su kaynamaya başladığında erişteleri ilave ederek haşlayabilirsiniz.
  • Ev yapımı erişte yemeğini, klasik köfte ile birlikte servis edebilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Eriştenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Erişte yaparken kullanacağınız un oldukça önemlidir. Protein değeri yüksek unlar tercih edilmelidir. Bu sayede hamur daha kolay yoğurulur ve kat kat açılabilir.
  • Eriştenizin daha dayanıklı ve daha uzun süre saklanabilir olması için su yerine süt kullanabilirsiniz. Böylece kırılganlığı da önlenmiş olacaktır.
  • Erişte hamurunda organik ve taze yumurta kullanın. Kullanılacak yumurta sayısı, beze miktarı ile eşit olmalıdır.
  • Ev yapımı eriştenin en önemli noktalarından biri de kurutma işlemidir. Yeterince kurumayan hamurlar, kesme işlemi sırasında daha çabuk dağılır.
  • Erişteleri saklamak için hava almayan, kapaklı cam kavanozlar tercih edilmelidir. Kavanozları kullanmadan önce sıcak suda sterilize edilmeli ve kurutulmalıdır.

1 Porsiyon Erişte Kaç Kaloridir?

  • 100 gram olarak hazırlanan bir porsiyon erişte, yaklaşık 240 kaloridir. İçeriğinde bulunan karbonhidrat ve protein değerleri sayesinde diyet listelerinde de yer verilen bir yemektir. Dilerseniz zengin besin değerleriyle sunulan mantı tarifini de deneyebilirsiniz.

    Siz de akşam yemeklerinde yeni tarifler denemek ve bilinmeyen lezzetleri keşfetmek istiyorsanız, et ve sebzelerle harmanlanan makarna tariflerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.