ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER MALZEME REHBERİ MAKARNAYA NELER KATILABİLİR: MAKARNAYA YAKIŞAN 16 NEFİS MALZEME

MAKARNAYA NELER KATILABİLİR: MAKARNAYA YAKIŞAN 16 NEFİS MALZEME

Makarnaya hangi malzemeler eklenebilir? Makarnaya yakışan malzemeler nelerdir? İşte, makarnanın lezzetini ikiye katlayacak birbirinden lezzetli 16 farklı malzeme:
Makarnaya Neler Katılabilir: Makarnaya Yakışan 16 Nefis Malzeme

Dünyanın en sevilen yemeklerinden biri olan makarna, birbirinden farklı çeşitlerle sunulur. Başta İtalya mutfağı olmak üzere birçok mutfakta büyük bir ilgi gören makarna tarifleri, farklı sos ve besinlerle birleştirilir. Klasik makarna tariflerinden sıkılanlar için, makarnayı zenginleştirmenizi sağlayacak pratik malzemeleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte, yeni tatlar denemek isteyenler için makarnaya çok yakışacak 16 farklı besin:



Domatesin keşfinden önce makarna kar gibi bembeyazdı! Makarna onunla al kırmızı renge büründü, mükemmel bir lezzete kavuştu ve ünü giderek yayıldı. Makarnanın domatesle evliliği gastronomi tarihinde adeta yeni bir dönemin başlangıcı oldu. Öyle ki makarna domatesle değişik lezzetlere yelken açarken, domatesin ufku da makarnayla genişledi. Önce salça olup mutfakların en çok kullanılan malzemesi oldu. Ardından ketçaba dönüşüp fast-food rüzgârına kapıldı. İçeriğinde sağlığımız için çok değerli vitamin ve minerallerin yanı sıra, güçlü bir antioksidan olan likopen maddesi de bulunur. Likopenin etkisi piştikçe arttığı için uzmanlar domatesin salça olarak tüketilmesinin yararlarını saymakla bitiremiyorlar. Vücudun bu maddeyi kolayca özümseyebilmesi için zeytinyağı ile pişirilmesini öneriyorlar.



Önemli vitamin kaynaklarından havuç, hafif tatlı tadı ve canlı rengiyle makarna çeşitlerinin lezzetini artırır. Havucu rendeleyerek, jülyen doğrayarak ya da verev dilimlere keserek makarnaya ilave edebilirsiniz.



Türk mutfağının sevilen sebzesi patlıcan, makarna çeşitleriyle çok uyumludur. Patlıcanı ister küp, ister verev, isterseniz ezme halinde ilave edin. Makarnanız bambaşka bir lezzet kazanacaktır.



Uzmanlara bakılırsa acı biber tam bir sağlık kaynağı. Bol C vitamini içeren biber, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Acı biberin makarnayla olan birlikteliği çok iştah açacak gibi görünüyor.



Makarnalara lezzet vermekle kalmaz, canlı rengiyle yemeğe cıvıl cıvıl bir görünüm de katar. Biberleri makarnaya ilave etmeden önce közleyip kabuğunu soyun ve dilediğiniz şekilde kesip ilave edin.



Soğan gerçek bir şifa kaynağı. İçeriğindeki vitamin ve minerallerin yanı sıra soğan, doğal bir antibiyotik aynı zamanda. Makarna soslarına nefis bir lezzet katan soğanı, domatesli, kıymalı, peynirli ve sebzeli soslara ilave edebilirsiniz. Ayrıca taze soğanı da unutmamak gerekiyor. Taze soğanın hem beyaz hem de yeşil kısımlarını makarna salatalarına ilave edebilirsiniz. Domates soslarına ise yeşil kısımları çok yakışıyor.



Mısır, kebap, haşlanmış veya patlamış çerez olarak tüketilebileceği gibi taneleriyle makarna çeşitlerine hem lezzet, hem renk katar. Hele makarna salataları içinse mükemmel bir lezzetçidir.