ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ RİCOTTA PEYNİRLİ RAVİOLİ

Ricotta Peynirli Ravioli

İtalyan tatlısı olarak da bilinen ravioli, Masterchef yarışmacılarından istenince tekrar gündeme geldi. Yarışmacıların farklı tekniklerle hazırladığı ravioli tarifi hakkında elbette bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeler hazırsa, Masterchef'te görüp sizin de merak ettiğiniz ricotta peynirli ravioli nasıl yapılır gelin beraber görelim:

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ricotta Peynirli Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için

  • 200 gr ricotta peyniri
  • 1~2 dal ince kıyılmış taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1~2 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Kiraz domates

Ricotta Peynirli Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun. (Hamuru toparlamakta sorun yaşarsanız 1 yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  • Bu esnada peynirli harcı hazırlayın. Bir kapta ricotta peyniri, kıyılmış taze fesleğen ve baharatları karıştırın.
  • Hamuru üçe bölüp yuvarlayın. Çok az un serperek merdane yardımıyla açın. Üzerine yumurta akı sürün.
  • Harçtan bir tatlı kaşığı alarak hamurun yarısına aktarın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Tırtıklı bıçak ile kare şeklinde kesin.
  • Tencerede yeteri kadar su kaynatın. Hazırladığınız raviolileri tencereye alıp 4-5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • Haşladığınız raviolileri tavaya ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine fesleğen yaprakları, ikiye kesilmiş kiraz domates ekleyip harmanlayın.
  • İsteğe göre peynirli harcın üzerine, pesto sosu ekleyerek yeni bir aroma elde edebilirsiniz. Raviolinin tadını alabilmek ve sofranızı güzelleştirmek için, 
    patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Ricotta Peynirli Raviolinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ravioli hamurunu açarken bütün yumurta kullanmak yerine, yumurtanın sarısına ağırlık verin. Hamurun su eklemeden yoğrulması için, sert bir kıvamı olmalıdır.
  • Lezzetini arttırmak için, haşlanan ravioli makarnasını tereyağında soteleyebilirsiniz.
  • Hamurunun düzgün olması için makarna makinelerini kullanarak şekil verebilirsiniz.
  • Hamurun birbirine yapışmaması için, su kaynadıktan sonra içerisine 2 damla limon ve zeytinyağı damlatabilirsiniz.

1 Porsiyon Ravioli Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık ricotta peynirli ravioli yaklaşık 75 kaloridir. Bir porsiyonda ise ortalama 490 kalori vardır. Kalori miktarını düşürmek için hamur miktarını ölçülü bir şekilde azaltarak sebzelere ağırlık verebilirsiniz.
    Birbirinden güzel yemeklerin sunulduğu  makarna tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kremalı ve mantarlı makarna tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.