ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER PİŞİRME YÖNTEMLERİ MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Makarna satın alırken nelere dikkat etmek gerekir? Makarna haşlarken dikkat edilecek püf noktalar nelerdir? İşte, lezzetli bir makarna hazırlamak için dikkat edilmesi gerekenler:
Makarna Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan makarnalar, çoğu zaman günün kurtarıcısı niteliğindedir. Hem ekonomik, hem de doyurucu olması nedeniyle öğrenci evinde de sık sık tercih edilir. Domates, fesleğen, sarımsak, tavuk gibi farklı malzemelerle zenginleştirilen makarnalar, isteğe göre haşlama veya fırınlama usulüyle pişirilir. İşte, makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları:


  • Başarılı ve leziz bir makarna hazırlamak için üç şeye ihtiyacınız var: Büyük bir tencere ve büyük bir süzgeç. Bir de karıştırmak için ahşap bir kaşık.
  • Makarnayı daima büyük ve geniş bir tencerede haşlamayı tercih edin. Tencereye sığması için uzun makarnaları asla kırmayın.
  • Tencereyi bol suyla doldurun. Ölçünüz 100 gram makarnaya bir litre su oranında olmalı. • Tuzu mutlaka su kaynadığı zaman ilave edin. Her litre için ölçünüz 10 gram tuz olsun.
  • Makarnanın pişme süresi formuna ve kalınlığına göre değişir. Bu konuda en güvenilir kaynak, makarna paketlerinin üzerindeki pişirme süresi önerileridir. Tam kıvamında yani “al dente” pişmesi dışının hafif yumuşak, içinin ise diri kalması demektir.
  • Pişme esnasında makarnayı arada bir ahşap kaşıkla karıştırın.
  • Suya ayrıca zeytinyağı veya sıvıyağ ilave etmenize gerek yok. Çünkü durum buğdayından yapılan iyi kalite bir makarna asla yapışmaz.
  • Eğer makarnayı tavada soteleyecek ya da fırında pişirecekseniz, pişirme süresinin toplamı paket üzerinde önerilen kadar olmalıdır. Önerilen süre 9 dakika ise, makarnayı 4 dakika haşlayıp 5 dakika fırında pişirin.
  • Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için, haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın; farkı hemen anlayacaksınız.

Makarna Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Makarnayı satın alırken, rengini ve üzerinde kabarcıklar olup olmadığını kontrol edin.
  • Makarnanın üzerindeki her türlü kabarcık veya kırıklar onun yanlış işlemlerden geçirildiğinin habercisidir. Bu tür ürünleri satın almayın.
  • Renkli makarnalara dikkat! İçine sebze yerine renklendirici ilave edilmiş olabilir. Bu durumda güvenilir markalardan şaşmayın.
  • Aşırı düşük fiyatlar da bir risktir. Makarnanın içeriğinin ve kalitesinin düşük olduğunun göstergesi olabilir.

Makarnayı Sunarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Makarna hem gelenekselliği hem de modernliği sembolize eder. Makarnayı sofranın temasına uygun olarak sunmalısınız. Örneğin, klasik bir makarna yemeğini, klasik beyaz porselen tabaklarda sunabilirsiniz. Makarna aynı zamanda gençliği ve enerjiyi de simgeler. Göz alıcı renklere bezenmiş bir sofrada makarnanın rengiyle uyum içindeki büyük kare veya üçgen tabaklar ideal olabilir.
  • Makarnanın başrol oynadığı bir sofrada şık bir görünüm için çok detay gerekmez. Zaten makarna başlı başına bir fenomendir. Pastel tonlar, uygun aksesuarlar ve mum ışığı yeterlidir. Krem, kiremit, somon rengi gibi tonları tercih edebilirsiniz.
  • Eğer makarnayı tek başına bir öğün olarak sunacaksanız, ağaç, cam veya porselen çukur ve büyük salata kaselerinde masaya getirebilirsiniz. Böyle bir makarna sunumu hem iştah açıcı hem de doyurucu bir görüntü sergiler.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!