ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ DEĞİŞİK MAKARNA TARİFLERİ: KOLAY VE FARKLI 19 MAKARNA TARİFİ

DEĞİŞİK MAKARNA TARİFLERİ: KOLAY VE FARKLI 19 MAKARNA TARİFİ

Değişik makarna tarifleri nelerdir? Klasik makarna tariflerinden sıkılanlar için birbirinden farklı ve lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, 19 değişik makarna tarifi:
Değişik Makarna Tarifleri: Kolay ve Farklı 19 Makarna Tarifi

Makarna yediden yetmişe herkesin severek tükettiği yemekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kimi zaman öğrenci evlerinin değişmez yemeği olan makarna, kimi zamanda en şık sofraların baş tacı olarak karşımıza çıkıyor. Çocuklar için besleyici bir öğün, sporcular için enerji kaynağı olan makarna aynı zamanda yaratıcılığınızı en rahat kullanabileceğiniz yemeklerden bir tanesi. Klasik makarna tariflerinden sıkılanlar için birbirinden farklı ve lezzetli tarifleri yazımızda derledik. İşte, mutlaka denemeniz gereken 19 farklı makarna tarifi:



Roma ve Toscana mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan fettucini alfredo, cafe ve restoranlarda en çok karşımıza çıkan makarna türlerinden biridir. Ispanak, mantar ve tavuk ile hazırlanan fettucini alfredoyu, videolu anlatımıyla kolayca yapabilirsiniz.



Penne arabiata olarak restoranlarda karşımıza çıkan bu makarna, İtalyan mutfağından dünyaya yayılmıştır. Acı severlerin en sevdiği tariflerden biridir. Kurutulmuş chili biberi ve parmesan peyniri ile zenginleştirilir.



Tagliani, İtalyan mutfağının sevilen makarna çeşitlerinden biridir. Spagetti gibi uzun bir yapıya sahip olsa da, hamuru daha kalındır. Trüf mantarı, parmesan peyniri ve krema ile hazırlanan bu makarna, 25 dakikada sofralardaki yerini alır.



Sarımsak, Meksika biberi ve zeytinyağı ile hazırlanan bu makarna, parmesan peyniri ile zenginleştirilir. Napoliten mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Sarımsaklı ve zeytinyağlı spagetti ismiyle de bilinir.



Hem makarna, hem de mantı türü olarak bilinen ravioli, İtalya kökenli bir yemektir. İncecik açılan makarna hamuru, beyaz peynir ile doldurulur. Haşlanan makarnalar, domates sosu ile zenginleştirilir.



İtalya'nın Bologna şehri ile özdeşleşen bolonez sos, et bazlı bir sos türüdür. Genellikle tagliatelle ve lazanya yapımında kullanılır. Kalın makarna hamurundan oluşan tagliatelle ise, özel sofralarda en çok tercih edilen makarna türlerinden biridir.



Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan gelen bu tarif, diyabet hastaları için sunulmuştur. Düşük kalorisi ile diyet listelerine de ekleyebileceğiniz avokadolu kabak spagetti, mantar ve fesleğen ile zenginleştirilmiştir. 



Deniz mahsulleri ile hazırlanan siyah spagetti, şık sunumu ile dikkatleri üzerine çeken bir yemektir. Spagettiyi siyah renge dönüştürmek için, kalamar mürekkebi kullanılır.