ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI VE KREMALI MAKARNA

Mantarlı ve kremalı makarna

Mantarlı ve kremalı makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve kremalı makarna tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu mantar
  • 50 g tereyağı
  • 100 ml krema
  • 1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 5-6 dal maydanoz

Mantarlı ve kremalı makarna Nasıl Yapılır

  • Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Nemli bezle silip dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Tereyağını ve kremayı ilave edin. Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden 8 dakika haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini ilave edin. En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Karıştırıp ocaktan alın ve hemen servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.