ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

Beşamel Soslu Fırın Makarna

İlk olarak 17. yüzyılda Beshamel Markazi tarafından hazırlanan beşamel sos, Fransa'nın ana sosu olarak bilinir. İtalyan mutfağında en çok fırında makarnaların içerisinde kullanılır. Aroma katması için; püre, çorba, makarna, sufle ve et yemekleri ile birlikte ikram edilir. Dünyanın birçok yerinde temel besin kaynağı olarak görülen makarna, sos ile harmanlandığında daha lezzetli bir şekilde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, beşamel soslu fırın makarna tarifine başlayabiliriz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

İçi için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • tuz

Beşamel Soslu Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

  • Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın. Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  • Beşamel sos için; margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun . Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.
  • Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.
  • Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Beşamel soslu fırın makarnayı ızgara köfte ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Beşamel Soslu Fırın Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Beşamel sosu hazırlarken topaklanma oluşmasını önlemek için sürekli karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Tarifte yazan ölçülere bağlı kalın, ekleme yapmayın. Unun kokusu çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın.
  • Makarnayı haşlarken bol sulu olmasına özen gösterin. Haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanabilirsiniz.
  • Pişirme süresini kısaltmak için; haşlama suyuna önce tuz, ardından makarna ekleyin.
  • Makarna yapımında en çok yapılan hata süzdükten sonra su altında tutmaktır. Bu işlemi uygulamayın, onun yerine makarnaları sos tenceresine alın.

1 Porsiyon Beşamel Soslu Fırın Makarna Kaç Kaloridir?

Beşamel soslu fırın makarnanın bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçeriğinde bulunan yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Siz de İtalyan mutfağından dünyaya yayılan makarna tariflerine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Dilerseniz, en sevilen çeşitlerden biri olan kremalı mantarlı makarna tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:54

gerçekten denedim çok güzel oldu ...teşekkürler herkese tavsiye ederim

Misafir 12 Ekim 2016, 16:55

beşamel sos az geliyor. 2 ölçü yapmanızı tavsiye ederim.

Misafir 12 Ekim 2016, 16:58

Herşey güzelde fırında ne kadar kalacak? Ayrıca arasıra kaliteli beyaz peynir koysal olmaz mı?

Misafir 12 Ekim 2016, 16:58

evet beşemal sos az geliyor

Misafir 12 Ekim 2016, 16:59

afiyet olsun ağzının tadını bilenler için

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

Fırında ne kadar kalıyor bu ya herşeyi hazırladım onu bilmiyorum bi dakikası yok mu yani üstü kızarana kadar mı arkadaşlar ?

Misafir 12 Ekim 2016, 17:06

şimdi fırında...ben arasına salam da koydum genel olarak damak tadına göre değiştirilebilir :)) kardeşim kıymalı soğanlı çeşnili yapmamı istedi.beşamel sosunun ölçüsünü yapılan yarumlarda, az geliyor diye göz kararı arttırdım...tabii yapılan makarna...Devamını Oku

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

üzeri kızarana kadar pişrin diyor ya arkadaşım

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

Yaptım çok güzel oldu :) kaşarı ne kadar koyarsanız o kadar tadıda güzel oluyor :)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

akşama bende yapıcam inşallah güzel olur rezil olmaktan kurtulurum

Misafir 12 Ekim 2016, 17:12

keşke yapmadan önce yorumları okusaydım, çünkü gerçekten beşamel sos makarnaya az geliyo, sosun ölçülerini 2"şer değil de en az 3"erden yapmak gerek.. ve evet ne kadar kaşar, o kadar lezzet..

Misafir 12 Ekim 2016, 17:13

çok qüzel tarifine uyarak yapınca tadıı daha qüzel oluyooo :)))))

Misafir 12 Ekim 2016, 17:13

ilk defa yaptım ve çok lezizz oldu

Misafir 12 Ekim 2016, 17:14

çok güzel oldu çook beğendim. :)herkese tavsiye ederim.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:21

Bende 4. sınıfım yarın beşamel sostan sınavım var teşekkürler buun yapcam ¦

Misafir 12 Ekim 2016, 17:24

ben yeni yapacam insallh guzel olur

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

arkadaşlar üzeri için bir su bardağı kaşar kesinlikle cok az geliyor siz onuda iki yapın

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

enfes oldu ilkdefa yaptım.peki en son üzerine peşamal sos sürsek üzerine kaşar koysak daha iyi olmazmı.ben öyle yaptım valla oldu deneyin.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:27

merhaba ben beşemel sosuna margarin yerine tereyağ kullandım ve enfes oldu tavsiyemm saygılar :)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:27

saol

Misafir 12 Ekim 2016, 17:28

çok severim

Misafir 12 Ekim 2016, 17:29

Cok guzel ya ;)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:30

Bence maydonoz ve dere otu mutis bir tat veriyor,karabiberi unutmayalım....

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

denemedim ama her an deneye bilirim

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

Çok Süpersiniz harika şuan fırında. :-)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

güzelmiş bu yemeği okulumda da yaptırdım

Misafir 12 Ekim 2016, 17:32

Bence harika tarifler var ama birde el marifeti olması gerekir bence bilmem katılırmısımız

Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

fırında şu an. bakalım nasıl olacak. teşekkürler. erkek 29 ;)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

Şuan Fırında Bakalım Nasıl Olacak :D

Misafir 12 Ekim 2016, 17:36

denedik bakalım nasıl olcak erkek34:)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:36

ben bazı sitelere de baktım ama siz üzeri için ayrı altı için ayrı yapıyorsunuz diğer sitelerde direkt karışık yapıyorlarr

Misafir 12 Ekim 2016, 17:36

Aynı harcı içine de disina da kullanmak olmuyor mu ki

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

fırında makarnada sıvı yağ ölçüsü var anlatımda hiç yok nerde ne zaman konacak.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

sıvı yağı makarnayı haşlarken kullanın 1-2 damla limon her şeyin ilacı mutlaka damlatın derim.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

Yumurta yokmu sosta


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!