ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ DOMATESLİ BİBER TURŞUSU

Domatesli Biber Turşusu

Domatesli biber turşusu

Kış sofralarınız için domatesli biber turşusu..

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Biber Turşusu Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg domates
  • 500 g sivri biber
  • 2 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Domatesli Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Sivri biberleri de doğrayın. Sarımsakları soyup irice doğrayın.
  • Tuzu da ilave edip bunları geniş bir kapta harmanlayın.
  • Malzemeleri 2 kavanoza paylaştırın. Her kavanoza 1/2 çay bardağı sirke ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı koyup kapağını kapatın. Arada ters düz ederek buzdolabında muhafaza edin. 
  • 4 gün sonra turşuyu yiyebilirsiniz. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!